Külföld

Lélegeztetőgépeket gyárt a Seat Barcelonában

  • Szerző:nuus
  • 2020.04.01 | 18:18

A Seat ami a Volkswagen konszern spanyol leányvállalata lélegeztetőgépek gyártását kezdte meg a Barcelona melletti üzemében, ahol eddig a Seat Leon készült.

A Seat szerdai közleménye szerint az üzem egyik legnagyobb gyártósorán, amin a Seat Leon modelleket szerelték össze, 150 alkalmazottal tegnap megindult a lélegeztetőgépek gyártása. Azonban a Seat által gyártott lélegeztetőgépeket még engedélyeztetni, mielőtt élesben is működésbe állhatnának.

Az egyre terjedő járvány miatt világszerte megugrott a kereslet a különböző gyógyászati berendezések iránt és azon belül is leginkább a lélegeztetőgépek iránt. Több az ágazaton kívüli vállalat is megkezdte a szükséges berendezések gyártását.

A Volkswagen konszern is hetek óta vizsgálja annak a lehetőségét, hogy 3D nyomtatókkal megkezdje a lélegeztetőgépek műanyag alkatrészeinek a gyártását, hiszen a kapacitás és a technológia rendelkezésükre áll. Az Egyesült Államokban pedig a Ford és a General Electric 50 ezer lélegeztetőgépet készül gyártani száz napon belül.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló