Külföld

Barcelona lakásfoglalói, akik drogtanyát csinálnak az otthonodból

  • Szerző:nuus
  • 2019.04.07 | 07:51

Egészen elképesztő bűncselekmény-kategória jelent meg Spanyolországban, amivel szemben nem csak az állampolgár, de gyakorlatilag a rendőrség is tehetetlen.

Barcelona központjában nagyjából 100 lakás lett illegális lakásfoglalók áldozata. Itt többnyire komplett droghálózat épült ki: egyes helyek laboratóriumként, mások átadó központként, míg bizonyos lakások egyszerű klubként, esetleg szállásként működnek.

A Vice riportjában megszólal egy egyedülálló anya, aki befektetésként vette a lakást lányának, ám pillanatok alatt betörtek és elfoglalták az ingatlant. A rendőrség és a bíróság hosszú és bonyolult eljárást követően rakja csak ki a foglalókat, ami akár hónapokig is eltarthat, addigra természetesen teljesen lelakják a lakást.

További probléma, hogy a drogtanyán élők gondosan ügyelnek arra, hogy egy-egy embernél csak kisebb mennyiségű kábítószer legyen megtalálható – az anyag épp ezért több helyszín közötti állandó körforgásban van, ezért van szükségük számtalan ingatlanra – így aztán a rendőrség csak apróbb kihágások miatt, néhány napra, esetleg hétre tudja őrizetbe venni a foglalókat.

Nem csak az érintett lakástulajdonosok, de a szomszédok is ki vannak bukva: rettegnek kilépni a lakásukból, mert félnek, hogy leszúrják őket egy kis pénzért, esetleg távollétükben az ő otthonuk is a drogmaffia kezébe kerül…

 

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.