Külföld

3 millió dolláros kenőpénz: Ukrajnában lebukott a teljes Legfelsőbb Bíróság

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.17 | 11:18

Bár az ukránok legnagyobb baja jelenleg a háború, azért a korrupció is vastagon ott van, hogy megkeserítse az emberek életét.

Nagyon ciki: az ukrán bírói testület vezetője lebukott, miután közel 3 millió dollár kenőpénzt fogadott el. Az ukrán hatóságok jelenleg az egykori politikust is keresik, aki átadhatta az összeget, miközben Ukrajna Legfelsőbb Bíróságának összesen 18 bírójánál zajlanak házkutatások.

Az Ukrainszkaja Pravda című ukrán hírportál helyi rendőrségi forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy őrizetbe vették Vszevolod Knyazevet, Ukrajna Legfelsőbb Bíróságának elnökét. Vszevolod Knyazevet azzal gyanúsítják, hogy közel hárommillió dollár kenőpénzt fogadott el.

Az ukrán elnöki hivatal egyik vezető tanácsadója, Szerhij Lesenko is megerősítette ezt az értesülést. Ő egészen pontosan 2,7 millió dolláros kenőpénzről beszélt.

Az Ukrán Nemzeti Korrupcióellenes Hivatal és a Korrupcióellenes Ügyészség bár nem közölt részleteket, bejelentették, hogy jelentős méretű korrupciós bűncselekményt tártak fel Ukrajna Legfelsőbb Bíróságán belül. Szerintük a Legfelsőbb Bíróság vezetősége és további bírái nem egyszer, hanem rendszeresen fogadhattak el kenőpénzeket, amire már egy ideje kiépített rendszerük lehetett – közölték az ukrán hatóságok.

Az ügyészség mellékelt egy képet is az ügyhöz, amelyen kanapén elterítve halmokban állnak a dollárbankjegyek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Esős napra ébredünk ma is
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 12.