Külföld

Tavjan legnépszerűbb szerencsejátéka miatt nyomnak új fémpénzeket

  • Szerző:nuus
  • 2019.06.24 | 19:48

Nálunk gyerekek játszanak vele, náluk hajszárítót vagy ékszert is nyerhetsz.

Csak a kezdő gépekben vannak plüssfigurák (Fotó: mia! CC-BY)

Vannak területek, ahol a készpénzmentes megoldások egyelőre nem rúgnak labdába. Tajvanon például a tízdolláros érméből – ez nagyjából száz forintot ér – már új adagokat gyártat le a jegybank, hogy a szerencsejátékoknak legyen mivel etetni az automatákat.

Az apró azokra a karmos játékgépekre kell, amelyeket nyugaton főleg kisgyerekek megkopasztására használnak és plüssökkel tömnek tele. Tajvanon azonban ennél lényegesen szélesebb a gépek kínálata. Az Atlas Obscura cikke szerint a hajszárítótól a zöldségig mindenfélét lehet kiszedni a száz forint értékű érmével. És természetesen van az alján egy fura, nehezen felkapható alakú tárgy is, amit értékesebb ajándékra lehet beváltani.

A tajvani éjszakában emberek ezrei játszanak. A neten pedig tippeket és trükköket cserélnek arról, hogyan lehet nagyot szakítani. És ugyanez megvan a karmos gépek üzemeltetőinek is.

Az elmúlt két évben megháromoszorozódott az automatás cégek száma. Tízezer helyet üzemeltetnek, és nagyjából százezer ember megélhetése függ az automatáktól. A tajvani kormány adatai szerint minden második éjjel-nappali boltban üzemel automata. 2019-ben pedig már arra kényszerült a Központi Bank, hogy több 10 dolláros érmét bocsásson ki, hogy legyen mit a gépekbe szórni.

A gépek elszaporodásának egyik oka, hogy van elég játékos, hiszen akár vécépapírt is lehet nyerni a játékkal. És ki ne kockáztatna egy csomag vécépapírnyi összeget? A másik pedig, hogy egy átlagos játékterem egy év alatt vissza tudja keresni a befektetett összeget.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Belföld
Itt van az év fája – Fotó!
  • szerző:nuus
  • 2019. 10. 19.