Külföld

Leállítják a tömegközlekedést Franciaországban

  • Szerző:nuus
  • 2023.06.30 | 18:18

Este leállítják az összes busz- és villamosjáratot Franciaországban a zavargások miatt

Franciaországban felfüggesztik az összes busz- és villamosjárat közlekedését este kilenc órától az országszerte zajló zavargások miatt – írja a Le Monde.

Kép: 123rf

Ezek azután kezdődtek, hogy kedden Párizs Nanterre nevű városrészében egy rendőr lelőtt egy 17 éves fiút, Nahel M.-et egy közúti ellenőrzés során. A rendőr ellen azóta eljárás indult, az ügyvédje szerint teljesen összeomlott.

A történtekre hivatkozva az emberek három egymást követő este is az utcára vonultak, hogy tiltakozzanak a fiú halála miatt. A tüntetések zavargásokba torkollottak, a tüntetők autókat gyújtottak fel, köveket és tűzijátékokat dobáltak a rendőrökre, középületeket támadtak meg, és több tucat autót is felgyújtottak. Üzleteket is kifosztottak, Lille-ben például egy élelmiszeráruházat is leromboltak a tüntetők.

A Emmanuel Macron francia elnök felszólította a szülőket, hogy tartsák otthon a tinédzsereket, így szeretné korlátozni az egyre terjedő zavargásokat.

Franciaország-szerte eddig legalább 667 embert tartóztattak le a tinédzser halála miatt tartott tüntetések harmadik napján, a lelőtt fiatal édesanyja korábban arról beszélt, hogy nem a rendőrséget tartja felelősnek, hanem csak azt az egy rendőrt, aki lelőtte fiát.

Forrás: HVG


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló