Külföld

Életfogytiglanra ítéltek egy angol nőt, aki fel akarta robbantani a londoni Szent Pál-székesegyházat

  • Szerző:nuus
  • 2020.07.03 | 17:18

Safiyya Shaikh-ot tavaly októberben vették őrizetbe.

Életfogytiglani börtönre ítéltek pénteken egy angol nőt, aki az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet támogatója volt és a londoni Szent Pál-székesegyház felrobbantására szőtt terveket.

A 36 éves, Londonban született Michelle Ramsdennek, aki a Safiyya Shaikh nevet vette fel, a londoni központi büntetőbíróság – utcája után közkeletű nevén az Old Bailey – pénteki végzése alapján legalább 14 évet kell rács mögött töltenie. Shaikh-ot tavaly októberben vették őrizetbe egy kiterjedt elhárítási akció eredményeként.

Akkor került a brit terrorelhárító szolgálatok látókörébe, amikor két hónappal őrizetbe vétele előtt két, magát szintén terrorszimpatizáns házaspárnak kiadó titkosszolgálati tisztnek mondta el részletesen tervét, és tőlük kérte, hogy szerezzenek neki pokolgépet a tervezett merénylethez.

Az ügyészek által a bíróságon bemutatott – Shaikh által egy online portálon a titkosszolgálati tiszteknek továbbított – üzenetekben az volt olvasható, hogy a merénylőjelölt “nagyon sok embert” akart megölni, és ennek elsődleges helyszínéül az anglikanizmus londoni főtemplomát, a Szent Pál székesegyházat szemelte ki.

Az üzenetekből az is kiderült, hogy Safiyya Shaikh tavaly karácsonykor vagy idén húsvétkor akarta elkövetni a terrorcselekményt.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.