Külföld

Az életre kelt Men In Black: a NASA alkalmazna valakit, aki megvédi az emberiséget az űrlényektől

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.03 | 15:24

Lennél bolygóvédelmi tiszt? Most itt a soha vissza nem térő alkalom, és még jól meg is fizetnek érte.

Tudjuk jól, az ördög nem alszik, így az idegen (nem földi eredetű) létformák fenyegetése is, mondhatni, mindennapos veszélyforrás. Sose lehet tudni, mikor ront rád az égből bringán ülve egy ET, vagy hogy mikor férkőzik a bizalmadba (és beléd) egy testrabló. Nem beszélve arról, hogy amikor éjszaka barangolsz hazafelé enyhén kapatosan, egyszercsak hatalmas fényt látsz… és már dugják is a csöveket a végbeledbe egy intergalaktikus kutatóhajó fedélzetén a túl kíváncsi kis zöld, ugyanakkor mégis nagyon nagy szemű emberkék.

A NASA vezetői ezért most úgy gondolták, elérkezett az idő tenni valamit, hogy ennyi volt és ne tovább! Nemrég meghirdetett új állásaik között ott van a bolygóvédelemmel megbízott hivatalé (Office of Safety and Mission Assurance for Planetary Protection) is, akik egy bolygóvédelmi tisztet látnának szívesen a soraik között. Roswell, most akkor örülünk vagy sem?

A hivatal tevékenysége egyébként elsősorban az ökológiai és biológiai szennyeződések megakadályozására irányul, így nem botor dolog azt feltételezni, hogy a hivatalból valaki (mindenki?) moziban járt, és megnézte az Élet (Life) című sci-fi horrort Jake Gylenhallal és Bradley Cooperrel, amiben egy kezdetben cuki kis növény tesz be az emberiségnek elég alaposan.

A meghirdetett állás persze ennél sokkal prózaibb: egy szakértő hivatalnokot keresnek, aki bár lehet, hogy szűk fazonú, menő fekete öltönyt visel majd, de (egyelőre legalábbis) nem akciózik, hanem inkább felülvigyáz és ellenőrizget. Lehet, hogy ez csalódást kelt, és most többen visszateszik a fiók mélyére a lézerpisztolyt, de úgy tűnik, a NASA szerint ott még azért nem tartunk, hogy fegyveres ügynököket képezzenek ki elrabolt átlagpolgárok kiszabadítására az idegenek karmai közül.

Az ideális jelöltnek mérnök a szakmája, így jól ért a matekhoz meg a fizikához, és van bolygóvédelemmel kapcsolatos tapasztalata is. A fizu 124 és 187 ezer dollár között mozoghat, az USA-ben kell élned, és bírnod kell a sok utazást. És persze hallgatnod kell arról, mire készülsz. Se anyádnak, se a nődnek. De miért is kéne elhallgatni bárki elől is egy nyilvánosan meghirdetett hivatalnoki állás elnyerését? Hmm.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló