Külföld

Augusztus 21-én harangozik utoljára a Big Ben

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.15 | 07:46

London egyik jelképe jó ideig csendben lesz. Felújítási munkálatok kezdődnek, amik négy évig tartanak majd, addig nem szól majd a hatalmas harang.

(kép: AFP PHOTO / Daniel LEAL-OLIVAS)

Nem mindig tiszta, hogy mi is az a Big Ben, pedig London egyik jelképéről van szó. Sokan magát a tornyot vagy annak óráját hívják Big Bennek, de ha nagyon pontosak akarunk lenni, akkor eredetileg az angol parlament épületéül szolgáló Westminster-palota pár éve II. Erzsébet után elnevezett óratornyában található legnagyobb harangot hívták Big Bennek. Big Ben pedig hamarosan kényszerpihenőre megy. Augusztus 21-én kondítják meg utoljára, aztán egy hatalmas felújítási projekt veszi kezdetét a toronyban, ami a tervek szerint 4 évig tart majd, és 29 millió fontba kerül majd.

A felújítás alatt az óraszerkezetet teljesen szétszedik majd, az alkatrészeit felújítják és megtisztítják, ezzel párhuzamosan pedig a 13 tonnás harangot is átvizsgálják. A harang 1859. óta áll szolgálatban, de ennyi időre még soha nem vonták ki a forgalomból. A terv az, hogy fontosabb alkalmakkor azért megszólaltatják majd a kényszerpihenő alatt is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló