Külföld

Mikróban főzött tojást egy lány, megvakulhat a fél szemére

  • Szerző:nuus
  • 2019.08.15 | 15:18

A megmikrózott tojás az arcába robbant.

Gyorsan akart magának készíteni egy kis főtt tojást egy angol lány, kórház lett a vége. A fiatal súlyos égési sérüléseket szerzett az arcán és akár meg is vakulhat a jobb szemére.


Múlt hét kedden a 22 éves Bethany Rosser ráguglizott arra, hogyan is készíthetne magának főtt tojást reggelire, és egy csomó találat kijött neki arról, hogy mikróban is el lehet azt készíteni. A redditch-i lány végül a népszerű Delish nevű főzőoldal receptjét választotta, és mindent pontosan követett, ami a leírásban szerepelt, amely szerint ez egy kipróbált és biztonságos módszer. Így egy kis sós vízbe rakta a tojásokat, és hosszú percekre betette azokat a mikróba, 900 W-os hőmérsékleten. A baj akkor következett be, amikor kivette az edényt a mikróból.

Végtelen mennyiségű receptet és YouTube-videót találtam a neten arról, hogy mikróban is lehet tojást főzni biztonsággal. Végül a Delish receptjét választottam

– mesélte a megsérült lány a LADbible oldalnak.

Hozzátette: “A recept azt írta, hogy biztonságosan lehet tojást mikrózni, akkor, ha sót is adunk a főzővízhez, mert ezzel megelőzhető a tojások felrobbanása.” Bethany így is tett. “A leírásban az is szerepelt, hogy 6-8 percig kell főzni így a tojásokat, én elővigyázatosságból 6 perc után már kivettem azokat. Mindaddig, amíg az edény még a mikróban volt, nem volt gond, de amint kivettem azt onnan, azonnal felrobbantak a tojások” – folytatta a horrorisztikus főzés történettét a lány. A tojások épp Bethany arcába robbantak bele, amikor az edény fölé hajolt, hogy ellenőrizze, megfőttek-e rendesen. Azonnal hívta a 999-et, és a kiérkező mentők a birminghami kórház égési osztályára vitték. Mire a segítség kiérkezett, Bethany arcról már elkezdett leválni a bőr.

Hatalmas fájdalmat éreztem, és még órákkal a kórházi ellátás után is égett a bőröm. Sohasem féltem még ennyire életemben, sokáig reszkettem és sírtam. Ez volt életem legszörnyűbb napja

– mesélte a lány.

Az orvosok egyelőre nem tudják megmondani biztosan, hogy megmenthető-e a lány megsérült jobb szeme, vagy örökre megvakul a rosszul elsült reggeli miatt.

A tojás főzéshez a legjobb módszer az, ha tűzhelyen készítjük el egy vízzel megtöltött edényben.

Itt pedig egy videó egy megmikrózott tojás felrobbanásáról, amit senki se próbáljon ki:

Címlapi kép: Pixabay CCO

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.