Külföld

Vízhasználati tilalom lesz a fővárosban – Jövő héttől megváltozik az élet Londonban

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.19 | 14:18

Kimerítették a vízkészleteket Londonban és a Temze-völgyben.

Az átlag alatti csapadékmennyiség és a szélsőséges hőmérsékleti viszonyok kimerítették a vízkészleteket Londonban és a Temze-völgyben, ezért volt szükség az új szabályozások bevezetésére.

A Thames Water nevű szolgáltató a fent említett területeken augusztus 24-től ideiglenes vízhasználati tilalmat rendel el. Ez azt jelenti, hogy az érintett háztartások lakói jövő szerdától nem használhatnak vezetékes vizet kerti locsolásra, autómosásra, otthoni úszómedencéjük feltöltésére, illetve ablaktisztításra – írja a CNBC.

Sarah Bentley, a Thames Water vezérigazgatója hozzátette: a vállalkozásokat nem érinti a korlátozás, ám az ő figyelmüket is felhívták, hogy lehetőleg ne mostanában tisztítsák meg járműveiket, illetve függesszék fel telephelyeiken a vízhasználattal járó, nem létfontosságú berendezések, például a szökőkutak, csobogók működtetését.

Azt, aki áthágja a rendeletet, először általános tájékoztatásban és figyelmeztetésben részesítik, és ha az illető továbbra sem hajlandó betartani a szabályokat, bűncselekményt követ el, egyúttal szankciókra is számíthat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.