Külföld

Romokban a Bahamák – Mintha szőnyegbombázással pusztítottak volna ki mindent

  • Szerző:nuus
  • 2019.09.04 | 11:45

Dorian hatalmas pusztítást végzett.

A meggyengült Dorian hurrikán már Florida felé halad, de a Bahamák több szigetén helyi tisztségviselők és szemtanúk keddi közlései szerint hatalmas pusztítást végzett. Az ENSZ szerint az ott élőknek átfogó humanitárius válsággal kell szembenézniük.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by william urdaneta (@wunoticias) on

A vihar a Bahama-szigetek 29 lakott szigetének csaknem mindegyikén végigsöpört, de elsősorban az északi területeket sújtotta, ahol még ötös erősségű hurrikánként csapott le a vidékre.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EL PAÍS América (@elpaisamerica) on

A Great Abaco-sziget egy része teljesen víz alá került, míg a Nagy-Bahama-szigeten lévő Freeport városát és a New Providence szigetén található fővárost, Nassaut összedőlt házak romjai, törmelékek, utcákon heverő kicsavart fák és elárasztott utcák jellemzik. Nassau nemzetközi repülőtere szintén vízben áll.

Fotó: Lucy WORBOYS / AFP

Az NBC amerikai televízió kedd este helikopterről készült felvételeket mutatott be, amelyből érzékelhető, hogy – ahogy a műsorvezető fogalmazott – „totális a pusztítás”. A képsorok összedőlt, vagy jobb esetben „csak” tető nélküli házakat, a széllökések által felfordított autókat, vízben álló utcákat mutatnak. „Apokaliptikus, ami itt van, mintha szőnyegbombázással pusztítottak volna ki mindent”- nyilatkozott Lia Head-Rigby amerikai segélymunkás, aki az első mentőcsoportok egyikével utazott a Great Abaco-szigetre. Mint fogalmazott: itt nem újjáépítés, hanem újrateremtés vár a helybéliekre.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló