Külföld

Világháború lehet abból, hogy Putyin és Kim Dzsongun egymás faxxát szopkodják

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.14 | 13:18

Aggódnak a szakértők.

kép: MTI/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Vlagyimir Szmirnov

Az előzetes várakozásokkal ellentétben Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt nem Vlagyivosztokban, hanem az amuri régióban található Vosztocsnij űrrepülőtéren fogadta Vlagyimir Putyin orosz elnök. A szakértők szerint ennek szimbolikus jelentősége lehet, mivel az ilyen létesítmények jellemzően az adott ország legjobban őrzött és fejlett technológiákkal rendelkező komplexumai.

A találkozó egy hosszabb folyamat része lehet, és Alekszandr Macegora, az oroszországi nagykövet és Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter korábbi látogatásai is hozzájárulhattak ehhez. A kapcsolatnak Észak-Korea hadiipari kapacitásaira, valamint az oroszok nemzetközi porondon való helyzetükre gyakorolhat hatást. A témában Csoma Mózes korábbi szöuli nagykövetet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos főmunkatársát nyilatkozott az Infostartnak.

Észak-Korea, amely korábban súlyos szankciókkal nézett szembe, most nyertese a helyzetnek, mivel az oroszok fejlett technológiával szolgáltathatnak segítséget a rakétaiparuk és a tengeralattjáróik fejlesztéséhez. Azonban ez az együttműködés azt is eredményezheti, hogy Moszkva elismeri Phenjan atomhatalmi státuszát – összefogás esetén pedig az ég óvjon bennünket attól, hogy a két diktátor elossza egymás között a világot…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló