Külföld

Gondolnád, hogy a kukás akár 1 millió forintot is kereshet? Pedig de!

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.16 | 11:00

Magyarországon is 350-500 ezer körüli bruttót visznek haza a kukások, de Németországban igazi aranybánya a szemétláda: most 1 millió forintért toboroznak munkaerőt.

A kukás nem tartozik a legnépszerűbb szakmák közé, holott nélkülük belefulladnánk a szemétbe. Egy csapatba három fő szokott jutni, ezek közül egy vezeti az autót, kettő pedig a szemetet szedi. Az új kocsikba már akár 10 tonna szemetet is elbír, amivel általában kétszer szoktak fordulni az alkalmazottak – számol be az RTL.

“Jelenleg Budapesten egy hulladékrakodó kolléga, tehát egy kukás a teljesítménytől, a munkától függően 340-500 ezer forint bruttó fizetést is hazavihet “

– mondta el Tringer Ágoston, a Budapesti Közművek Zrt. (BKM) igazgatója. Sokan választják ezt a szakmát: körülbelül 1200 ember dolgozik jelenleg kukásként, akik között vannak nyelvések, zongoraművészek, de olimpiaérmes sportolók is.

Ráadásul a szakmában még borravalóra is számíthatnak az emberek, hiszen sokan csúsztatnak a munkások zsebébe borravalót, hogy olyan tárgyakat is elvigyenek, amiket nem lenne szabad.

Ezzel pedig napi 4000-5000 forint extra is bejöhet, amivel már nettó 350-400 ezer forintot is kereshetnek egy hónapban, míg Németországban egymillió kétszázezer forintnak megfelelő fizetést vihet haza egy kukás.

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló