Külföld

Szexuális ragadozóként regisztráltak egy 5 éves autista kisfiút

  • Szerző:nuus
  • 2019.09.26 | 14:48

Az 5 éves amerikai iskolás megölelte és arcon puszilta osztálytársát a suliban. A tanár jelentette a tettét, és emiatt egy életre úgy regisztrálták a fiút a nyilvántartásban, mint szexuális bűnelkövető.

Nathant, az 5 éves autista kisfiút Tennesseeben regisztrálták szexuális bűnelkövetőnek, miután az East Ridge Általános Iskolában megölelte, és arcon puszilta diáktársát. Nathan családja megdöbbenve áll a történtek előtt, és teljesen kétségbeesett, hiszen ez a megbélyegzés egy életen át elkíséri majd a fiút – írta meg a The Sun.

A család elmondta: a gyermek tanítója szexuális zaklatással vádolta meg Nathant. Summery Putnam, a kisfiú gyámja hozzátette: Nathanra azt mondták az iskolában, hogy egy szexuális ragadozó, és örökre ezzel a címkével kerül be a nyilvántartásba. Summery Putnam az ABC7-nek elmondta: szeptember elején kapott egy hívást az iskolától, amitől görcsbe rándult a gyomra. A tanár ugyanis szexuális zaklatónak nevezte a fiút.

Nem értettem az egészet, hiszen ő egy 5 éves gyermek…

– mesélte.

“A tanár azt is mondta, hogy beszélgessek el Nathannal a határokról, és azok betartásáról” – tette hozzá a gyám. “Ha nem tudod, mi az az autizmus, akkor félreértheted a gyermek viselkedését. Azt hiheted, hogy túlságosan impulzív, erőszakos vagy épp dacos, de egyáltalán nem erről van szó” – magyarázta Summery Putnam. “Ezek után beszéltem Nathannal, és mondtam neki, hogy nem ölelhet meg más gyerekeket. Visszakérdezett, hogy miért nem. Mire én azt mondtam, hogy mert azt nem szabad” – folytatta a gyám. Hozzátette: egy sajátos nevelési igényű gyermeknek nagyon nehéz megértenie azt, hogy pontosan miért is rossz az, amit tett.


Nathan nagymamája, Debi Amick a Facebookon kért segítséget és támogatást. A nagymama azt írta: “Mit csinálsz, amikor egy 5 éves gyermeket szexuális ragadozónak nevez az iskolája, és ez az állítás be is kerül róla a nyilvántartásba? Egy életen át ez fog szerepelni a neve mellett. Meg kell érteni, hogy egy autista gyermek hozzáállása a dolgokhoz az teljesen más, mint egy vele egykorú társáé. De mégis mit tehetsz akkor, ha a gyermeked tanítója még csak meg sem hallgatja a gyermekorvos véleményét, aki elmagyarázná neki, hogy a gyereknek bizonyos dolgokban – mint például a határok betartásában – bizony nehézségei adódhatnak?”

A kis Nathan gyámja elmondta, a gyermek azóta átkerült egy másik osztályba, egy másik tanárhoz, ahol speciális oktatásban részesül.

Forrás: The Sun

Címlapkép (illusztráció): Pixabay CCo

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.