Külföld

Rekordott döntött Trump és Clinton

  • Szerző:nuus
  • 2016.09.28 | 07:23

Rengeteg, 84 millió ember nézte az amerikai elnökjelöltek tévévitáját hétfőn este. Majdnem 40 évet kellett várni az új rekordra.

Elnökjelölti tévévitát soha nem néztek még annyian, mint hétfőn este Amerikában. Hillary Clinton és Donald Trump 84 millió embert ültetett a képernyők elé, ezzel egy 36 éves rekord dőlt meg. A nézőszám utoljára 1980-ban volt hasonlóan magas: Ronald Reagan és Jimmy Carter akkori vitáját 80,6 millió ember nézte meg.

Hempstead, 2016. szeptember 27. Donald Trump republikánus párti (b) és Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt az elsõ televíziós vitájukon a Hofstra Egyetemen, a New York államban fekvõ Hempsteadben 2016. szeptember 26-án. Az elnökválasztást november 8-án tartják az Egyesült Államokban. (MTI/EPA/Reuters pool/Rick Wilking)
A vita – (MTI/EPA/Reuters pool/Rick Wilking)

A 84 milliós adat ráadásul csak azt mutatja meg, hányan nézték a vitát az élőben közvetítő 13 amerikai tévécsatorna valamelyikén. Milliók lehetnek, akik online követték az elnökjelöltek szópárbaját, vagy nagyobb közösségben, bárokban, éttermekben követték a vitát kivetítőkön.

Elemzők szerint a vitát egyébként a demokraták jelöltje, Hillary Clinton nyerte, akinek sikerült védekezésre kényszerítenie a Donald Trumpot. A republikánus jelölt egy idő után olyanokat is mondott, hogy okosságát bizonyítják adóelkerülési manőverei.

(Via: BBC)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.