Külföld

Élő csalinak vett cicákat apróhirdetésekből egy férfi kutyaviadalokhoz

  • Szerző:nuus
  • 2019.10.03 | 16:48

A macskák élete keserves szenvedéssel ért véget.

A Gumtree nevű brit netes apróhirdetési oldalon vásárolt magának rendszeresen macskákat egy skót férfi, hogy aztán élő csalinak használja a cicákat kutyái véres harcaihoz. A macskák mellett patkányokat, egereket és borzokat is bedobott kutyái közé, hogy hergelje őket.

A férfi 10 hónap börtönt kapott

– írta meg a BBC.

Fotó: Scottish SPCA

A skót SPCA munkatársai az ayrshirei Mark Cuthbert házában tavaly márciusban több felvételre is rábukkantak, amelyekből kiderül: a 42 éves férfi számos alkalommal komoly kínzásnak tette ki haláluk előtt az interneten felvásárolt macskákat azáltal, hogy kutyái elé vetette őket. A képeken és videókon a halott macskák mellett vérben úszó rókák és borzok is szerepelnek. A férfi által készített egyik felvételen az látszik, ahogy egy házi macska kétségbeesve fut az életéért egy mezőn, miközben három kutyája kergeti őt.

Majd az ebek elkapják és széttépik a cicát.

Az SPCA közölte:

Egyértelmű, hogy a cica hosszú kínszenvedésnek volt kitéve halála előtt, ahogy a férfi által vásárolt többi macskának is kínok között ért véget az élete.

Fotó: Scottish SPCA

A skót állatjóléti alapítvány munkatársai a férfi otthonában illegális kutyaviadalokhoz szükséges felszereléseket, harci gallérokat, nyomkövető nyakörveket, hálókat és csapdákat is találtak.

Mark Cuthbert házában a tavalyi ellenőrzéskor három patterdale terrier volt. Az ebeken súlyos harci sérülések voltak, az állatorvos szerint valószínű, hogy egy borz támadás során szerezték ezeket. Közülük két kutyust már örökbe fogadtak, a harmadik, idősebb terriert azonban elaltatták, miután rátámadt és megharapta az SPCA egyik munkatársát.


A cicákat a férfi a Gumtree-n vette, az eladók pedig mind azt hitték, szerető otthonra lelnek az eladott állatok. Az állatvédő szervezet épp ezért felhívja az eladók figyelmét, hogy legyenek körültekintőek a házi kedvencek netes eladása esetén, és amennyiben bármi gyanúsat észlelnek, jelezzék azt valamelyik állatjóléti egyesületnek.

A férfit bűnösnek találták az illegális kutyaharcok szervezése miatt, valamit elítélték a viadalokra begyűjtött macskák felvásárlásáért is. Mark Cuthbert 10 hónap börtönt kapott, valamint 10 évre eltiltották az állattartástól.

Forrás: BBC

Címlapkép: Scottish SPCA


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló