Külföld

Nagyon megszívatták a turistákat lehúzó pénzváltót

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.05 | 08:51

Féláron váltotta az eurót egy prágai belvárosi pénzváltó, és senki nem lépett fel ellene. Egy helyi idegenvezető végül besokallt, és kiállt az üzlet elé tájékoztatni a turistákat.

Janek Rubeš, prágai idegenvezető és youtuber megunta, hogy az Óváros közepén átverik a turistákat: az 15 koronát adnak egy euróért, pedig a hivatalos árfolyam 27 korona lenne. Beállt a pénzváltó elé, és elkezdte elküldeni az arra járókat becsületesebb üzletekhez. Ami ezután történt, az pont az, amit mindenki várna: rendőrök, fenyegetés és hálás turisták.

Janeket kétszer próbálják elküldeni a videóban. Először megússza annyival, hogy a rendőrökkel és az ügyvédjével megbeszéli, hogy valójában semmilyen törvénybe nem ütközik, amit csinál. Másodjára viszont a megbízható pénzváltóhelyek térképét tartalmazó szórólap miatt majdnem bajba kerül.

A végén a Checquepoint helyi izgazgatója levélben – ez igazán gyors volt! – fenyegeti meg perrel, ha publikálja a videót. Szemmel láthatóan a fenyegetés nem működött.

Az idegenvezető csatornáját nem csak emiatt a videó miatt érdemes megnyitni. Korábban volt szó az olcsó cseh mobilnetről, a város legjobb bulihelyeiről, a helyi taxis hiénákról vagy épp Prága építészetéről.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló