Külföld

Gyerekdalt játszottnak az elítélteknek, kínzással vádolják őket

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.07 | 11:18

Az órákon át ismételve lejátszott zene egyfajta pszichológiai kínzás, amelyet a CIA ügynökei is használtak George W. Bush kormányzása alatt.

Két egykori Oklahoma megyei börtönőr és felügyelőjük ellen hétfőn vádat emeltek a bűncselekmény elkövetése miatt, mivel állítólag órákon át kényszerítették a fogvatartottakat a “Baby Shark” című gyerekdal hallgatására.

Tavaly novemberben és decemberben Christian Miles és Greg Butler Jr., 21 éves őrök, négy rabot kényszerítettek arra, egy Oklahoma-i börtönben, hogy megbilincselve, falhoz állítva órákon át hallgassák a gyerekdalt.

A dalt ismétlődve és hangosan játszották nekik … így indokolatlan érzelmi stresszt róttak azokra a fogvatartottakra, akik nagy valószínűséggel már fizikai stressztől szenvedtek

– írták a nyomozók.

Az őrök állítólag ezzel próbálták meg fegyelmezni a fogvatartottakat és megleckéztetni őket.

Az órákon át ismételve lejátszott zene egyfajta pszichológiai kínzás, amelyet a CIA ügynökei is használtak George W. Bush kormányzása alatt  derül ki a szenátus hírszerző bizottságának 2014. évi jelentéséből.

Az 50 éves Christopher Hendershott az őrök parancsnoka volt, és állítólag tisztában volt az őrök gyakorlatával, valamint az ellenük benyújtott számos fogvatartotti panasszal. A nyilatkozat szerint nem végzett nyomozást vagy fegyelmezte meg a párost.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló