Külföld

Egy Marvel képregény segített a szíriai kisváros éhezőinek

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.09 | 06:21

A „Madaya Mom” (madayai anyuka) történetéből először az ABC News riportot, majd a Marvel képregényt csinált.

marvel_abc
Képregény készült a szíriai kisváros éhezőiről – Kép: Marvel/ABC News

A madayai anya története egy nagyon fontos problémára hívja fel a figyelmet. Madaya egy kisváros Szíriában, és az ékes példája annak, hogy a közel-keleten nem csak az ISIS okoz problémákat: Aszad kormánya több mint egy éve tartja kvázi hermetikusan lezárva a várost a külvilágtól. Hivatalosan azért, mert ki akarják éheztetni a városban tartózkodó felkelőket.

Felkelők helyett viszont emiatt egész családok éheznek Madayában, a helyiek szerint már nincsenek is illegális fegyveresek a városban.

Senki sem mehet a városhatáron túlra, ezért a helyiek a közösségi médián keresztül lépnek kapcsolatba a világgal.

madaya-mom-1-650x363

„Érdeklünk bárkit is? Gondol ránk valaki? Úgy érzem, hogy senki sem látja, hogy min megyünk keresztül.” – áll a biztonsága érdekében névtelenséget kérő, Madaya Mom (madayai anya) néven ismert nő posztjában.

Szerencséjére az ABC News meghallotta a hangját, és olyan módon segített, ahogy a legjobban tudott. A Disney tulajdonában áll a hírcsatorna és a Marvel képregénykiadó is, így a történetről riportot készítő, az anyával folyamatos kapcsolatban lévő újságírónő javaslatára a Marvel képregényt készített a történetről.

Itt lehet végigkattintani az angol feliratos képregényt.

Sajnos ezzel a helyzet nem teljesen oldódott meg, de bárki tud segíteni. Segélyszervezetek szállítanak élelmet a kisvárosba, ha valaki ezt támogatni szeretné, lehet utalni az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának vagy az UNICEF-nek is.

(Forrás: themarysue.com)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló