Külföld

Végleg eldurvult az amerikai elnökválasztás kampánya

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.10 | 10:03
  • trendindex: 3

A House of Cards sorozatában röhögtünk Kevin Spacey módszerein, de a valóságban Hillary Clinton és Donald Trump vitája sokkal durvább lett.

Jóbarátok sárdobálás után Fotó: Scott Olson/Getty Imagesfotó: Scott Olson/Getty Images

Az amerikai sajtó szerint is keserű és személyeskedő volt a második elnökjelölti vita, az első vita után a jelöltek belecsaptak a személyes sztorikba, vagyis személyeskedtek és szemétkedtek. Trump visszafogottabb volt, mint az első vitán, és most Hillarynek is voltak kemény pillanatai, de érdemben állítólag nem változott a helyzet, egyik jelölt sem ért el áttörést.

A bulvár témák uralták a vitát, a New York Times szerint a személyes vádaskodások különösen ízléstelenek voltak, a Politico a valaha volt legundorítóbb vitának nevezte a hajnali beszélgetést, a Washingot Post szerint is nagyon alacsony színvonalú volt a vita, de ők leírják azt is, hogy Hillary Clinton nem követett el hibákat, így nem adott esélyt Trumpnak, hogy felzárkózzon mögé, és behozza a jelenlegi hátrányát.

Ez azt is jelenti, hogy Hillary némi előnyt szerezve és látva, hogy milyen eszközökkel uralja Trump az újságok címoldalait, felvette a kesztyűt, és “lement” Trump kommunikációs szintjére, amiben nyilván Trump jobb, de most elég, ha Hillary nem veszít, csak tartja a lépést, így megőrzi az előnyét.

És, hogy miről volt szó pontosan? Trump az életéért küzdött, hiszen a családközpontú republikánus párt jelöltjéről pénteken olyan felvételetek kerültek ki, amiben nem túl családias véleménnyel nyilatkozik a nőkről. Ezért elnézést kér, és azt mondta, egy öltözői beszélgetés volt, Hillary szerint viszont Turmp ilyen valójában. Trump viszont azt ígérte, ha győz, kivizsgálják, hogyan buktatta meg Cilnton demokrata ellenlábasát Bernie Sanderst, amiről már emailek láttak ugyan napvilágot, de a vizsgálat elakadt. Clinton nyert, de Trump ismét visszahozta magát a sírból, hiszen a nőkről szóló véleménye miatt már republikánus vezetők is kihátráltak mögüle, mint Condoleeza Rice volt külügyminiszter, a Bush-klán belső köréhez tartozó politikus. Ennek kapcsán a republikánus elit már azt kezdte vizsgálni, hogy lehetséges-e másik jelöltet állítani a választásnak ebben a szakaszában.

Trump tehát továbbra is nehéz helyzetben van, de nem vált reménytelenné a munkája az elnökségért. Eddig is House of Cards rajongók voltunk, de ez durvább, alig várjuk a folytatást.

kevin-spacey-house-of-cards-netflix


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló