Külföld

Két nő is azt állítja, Trump molesztálta

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.13 | 14:45

Sorra dőlnek ki a csontvázak a szekrényből Trump zaklatásos ügyében. Most két nő felidézte, hogyan mászott rájuk állítólag az elnökjelöltté avanzsált milliárdos évekkel ezelőtt.

Amikor felcsúsztatta a kezét a szoknyámon, betelt a pohár.

– idézi fel kellemetlen emlékeit Donald Trumpról a most 74 éves Jessica Leeds. Egymás mellett ültek egy repülőn a nyolcvanas évek legelején az akkori ingatlanmágnással, amikor ártatlan beszélgetésből szexuális zaklatás lett. Nem tudta róla, hogy fontos ember, bemutatkoztak egymásnak, még azt is elárulta neki, hogy elvált.

Miután elvitték a vacsorájukat (első osztályon utaztak), Trump fogdosni kezdte, a nő szerint „mindenhol ott volt a keze”. Olyan volt, mint egy polip – idézi fel Leeds. Amikor a szoknyáján kezdte csúsztatni a kezét, betelt nála a pohár, hátrarohant és máshol ült le.

Egészen másfél évvel ezelőttig – amikor beindult a Trump-kampány – még a családjának sem nagyon mesélt az esetről. Azt mondja, hogy azokban az időkben arra kényszerültek a nők, hogy magukat hibáztassák, ha ilyesmi történt velük.

A kiszivárgott, puncifogdosós videóhoz hasonlóan 2005-ből származik a másik nő esete. A Trump Towerben, egy másik cég titkárnőjeként dolgozott az akkor 22 éves Rachel Crooks. Egyik reggel ketten voltak a liftben Trumppal. Mivel a cége dolgozott Trumpnak, tudta, hogy egy fontos emberrel liftezik együtt, ezért ő mutatkozott be neki.

Azt állítja, hogy Trump nem engedte el a kezét, és elkezdte puszilgatni az arcát, majd végül a szájára is nyomott egyet.

Két nappal a második elnökjelölti vita előtt kiszivárgott Donald Trumpról egy 2005-ös felvétel, melyen tisztán hallható, hogy gyalázza a nőket. Nem csak az ellenzői, még a párttársai is rendesen bepöccentek rá emiatt, de azóta bocsánatot kért a videóban elhangzottakért és tagadja, hogy valaha is nőket zaklatott volna.

(Forrás: New York Times, nyitókép: Getty/Joe Raedle)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló