Külföld

A sanghaji IKEA nem viccel: vége az idősek potyázásának, kirakták őket

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.20 | 18:59

Az IKEA egyik kínai áruházában minden kedden és csütörtökön összegyűlnek az idősebbek egy kis beszélgetésre. Legalábbis eddig, mert az skandináv cég megelegégelte, hogy hetente kétszer fogyasztás nélkül foglalják az éttermi székeket.

A “nincs fogyasztás, nincs szék” szabály életbe lépése sokaknak okoz szomorúságot: sok elvált vagy özvegy találta meg az áruházi étteremben a társaságát, és kapcsolódott ki. Az áruház 700 fős étterme ezért a legtöbbször dugig volt, igaz, a bent ülők nem igazán vásároltak semmit.

Az IKEA sanghaji lerakata pedig meghozta a cég arculatához képest szigorú döntést: kitiltja az “illegális vakrandi csoportokat”, mert “civilizálatlan viselkedésükkel” rossz hatással vannak az étterem forgalmára. Az IKEA tagsági kártyához ingyen kávé jár, amit az idősebbek ki is használtak, de egy gyári munkás, Kui szerint nem a pénzről van szó:

Voltunk már más helyeken is, a KFC-ben, McDonaldsban….De ott olyan mintha űrlények lennénk, csupa fiatallal vagyunk körülvéve. Ha lenne másik olyan hely, ahol az idősebbek összegyűlhetnének, hajlandóak lennénk akár kétszer annyit is fizetni, és messzebbre utazni.

– állítja a China Daily-nek.

 

Nem tartozik szorosan a tárgyhoz, de többünkben felvetődött a kínzó kérdés, hogy egy kínai IKEA-ban lehet kapni vajon skandináv húsgolyót?


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló