Külföld

Zavargások törtek ki Philadelphiában, miután rendőrök agyonlőttek egy afroamerikai férfit

  • Szerző:nuus
  • 2020.10.27 | 20:48

Késsel hadonászott a 27 éves férfi.

Zavargások törtek ki Philadelphiában kedden, miután rendőrök agyonlőttek egy késsel hadonászó afroamerikai férfit hétfőn délután.

A philadelphiai rendőrség közlése szerint a 27 éves Walter Wallace nem tett eleget a rendőrök felszólításának, és nem dobta el a kezében lévő kést. A rendőrök ekkor lőtték agyon. A rendőri intézkedést a jelenlévő járókelők valamelyike a mobiltelefonján rögzítette és így felkerült a közösségi médiumok platformjaira is.
Az agyonlőtt férfi apja a Philadelphia Inquirer című lapnak nyilatkozva elmondta: a fiát tíz lövés érhette. “A rendőrök miért nem használtak előbb sokkolót?” – tette fel a kérdést. Kifejtette azt is, hogy Walter Wallace mentális betegséggel küszködött, és rendszeresen szedett gyógyszert.
A rendőrség szóvivője arról tájékoztatott: a város nyugati kerületébe azzal a bejelentéssel hívták ki a rendőröket, hogy egy férfi fegyverrel fenyegetőzik. A kiérkező rendőrök többször felszólították a késsel fenyegetőző Walter Wallace-t, és miután a rendőrök felé közeledett, rálőttek.     A közösségi médiában megjelent videón az látható, hogy két ember megpróbálja jobb belátásra bírni Wallace-t, de eredménytelenül. Egyikük, az áldozat anyja, a lövések után megdobálta a rendőröket.

Kedden tüntetők gyűltek össze a történtek közelében lévő parknál, és azt skandálták: “a fekete életek számítanak”. A tüntetők rendőrautókat és kukákat gyújtottak fel, és kövekkel támadtak neki a kivonuló rendőröknek. Mintegy harminc rendőr megsebesült.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló