Külföld

Jó hír! Franciaország túl van a tetőzésen

  • Szerző:nuus
  • 2020.11.16 | 16:18

De még nem győzték le a járványt.

A naponta feltárt új esetek száma és a pozitív tesztek arányának csökkenése arra utal, hogy Franciaország túl van a koronavírus-járvány tetőzésén – jelentette ki Olivier Véran egészségügyi miniszter hétfőn.

“Ugyanúgy, mint márciusban, most is az általános karanténnak köszönhető, hogy a vírus lelassult. Tíz napja csökken a Covid-19-fertőzéssel diagnosztizáltak száma, hasonlóan a pozitív tesztek arányához és a reprodukciós rátához” – mondta a tárcavezető a kelet- és közép-franciaországi regionális lapokat kiadó Ebra cégcsoportnak adott interjúban. “Visszavettük az ellenőrzést a járvány terjedése felett, és ez jó hír” – tette hozzá.

“De még nem győztük le a vírust. Egyértelműen korai lenne győzelmet kiáltani és abbahagyni az erőfeszítéseket” – hangsúlyozta Olivier Véran.

A járvány márciusi kezdete óta regisztrált esetek száma már megközelíti a 2 milliót, de vasárnap már csak 27 ezer új fertőzöttről számoltak be a hatóságok, az előző napi 32 ezer és a tíz nappal ezelőtti több mint 60 ezerhez képest. Intenzív osztályra 270 beteg került vasárnap, ami az elmúlt három hétben a legalacsonyabb szám, és már ennél több fertőzött esetében szűnt meg a gépi kezelés.

Emmanuel Macron államfő a karantén kihirdetésekor elmondta: ha nem szigorodnak a kijárási korlátozások, akkor a november közepi tetőzéskor 9 ezren lesznek az intenzív ágyakon. A lezárás után már az egészségügyi tárca az első hullámhoz hasonlóan 7 ezerre prognosztizálta a súlyos betegek számának tetőzését, de végül 5 ezer alatt sikerült stabilizálni. Jelenleg 4880-an vannak az intenzív osztályokon.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.