Külföld

Az ír falu, ahol odavannak Trumpért

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.18 | 07:27

A „Trump-település” néven is futó Doonbeg örömmámorban úszik.

gettyimages-542978508
A mennybe menne Fotó: Getty Imagesfotó: Jeff J Mitchell / Staff / Getty Images

A takaros kis falu reakciója valahol érthető, ugyanis itt található az ötcsillagos Trump International Golf Links & Hotel Doonbeg. A nemzetközi szállodalánc klubja a zöld szigeten, Clare megye nyugati oldalán van, ahol a környékbeliek zöme kitörő örömmel fogadta az amerikai elnökválasztás eredményét.

Patsy Downes, a Downes Pub tulaja „nagy-nagy gratulációt” küldött az RTE adó Today műsorán,  és azt is elárulta, hogy egész éjjel fent volt a választás éjszakáján, mert izgatottan követte az eseményeket. Mikor eldőlt a küzdelem, bejelentette, hogy innentől mindenki Trump egészségére iszik, és ez így lesz egy hétig.

Colm Flynn riporter kiderítette, hogy Downes két lánya közül az egyik a szállodában dolgozik:

Nagy dolog ez a falunak. Már a kezdetektől fogva Trump úrnak drukkoltam.

Nővére megtoldja azzal, hogy

Tényleg rengeteget köszönhetünk neki.

A helyi plébános, Joe Haugh atya két éve találkozott a milliárdossal, aki szerinte helyes, hogy kiáll a család védelme mellett, és büntetést is kilátásba helyez az illegális abortuszon átesett nőknek – számol be az Irish Mirror.  (A papot úgy tűnik, nem nagyon zavarják a tények, miszerint az iparmágnásnak öt gyereke született, de három feleségtől; illetve hogy azóta Ferenc pápa ebben a kérdésben is az irgalmasságot hirdeti)

Trump akkor nem kevesebbet kért a plébánostól, mint hogy juttassa őt a mennybe:

Elképedtem. Erre egyáltalán nem számítottam. Inkább azt vártam, hogy a Fehér Házba kéri, hogy bejuttassam.

humorizált a tiszteletes.

Egy Rita nevű helyi hölgy, aki úgy tűnik, hogy a kisebbséghez tartozik, így látja az iparmágnást:

Több politikai nézetével nem értek egyet, például a külkereskedelem vagy a bevándorlás, a falak építésének kérdéseiben. Kissé le kellene higgadnia.

A tévé riport végén a leendő First Ladynek dalolja egy vidám csapat, PJ Murray zenész vezetésével a My Lovely Rose of Clare című dalt – foglalja össze a Mashable.

Amúgy Trump 2014-ben vette meg a klubot, egy vihar után, potom összegért, és fellendülést hozott a falunak a tulajdonosváltás. Egy idevalósi tanár, James Griffin szerint

Doonbegnek tényleg jót tett Trump, de nem vagyok benne biztos, hogy a világra is jó hatással lesz. Itt munkát adott a helyieknek, és igazán bámulatos fejlődésen ment át a klub is, de a nézeteivel vannak gondjaim, és ezzel nem vagyok egyedül.

Akárcsak a skót Aberdeen lakói, ahol szintén üzemeltet egy golfklubot az amerikai mágnás. A lakók már pár meglepő húzással hangot is adtak nemtetszésüknek, például egy mexikói zászlót is kitűztek. Zsarolással vádolják a mágnást, aki szerintük nem éppen tisztességesen akart szert tenni földjeikre.  Küzdemeikről egy dokumentumfilm is készült, You’ve been Trumped címmel, melyet a leendő elnök jogászai le akartak vetetni a BBC műsoráról, mert szerintük elfogult az anyag, és manipulatív állításokat fogalmaznak meg benne.

Nyitókép:  Ian MacNicol/Getty Images


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló