Külföld

Királynő a talpán, aki 70 év együttélés után még meg tudja lepni a párját

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.21 | 15:52

II. Erzsébet egy új címet adományozott férjének, Fülöp hercegnek.

Kezdődik az ajándékozási szezon, melyhez a legjobb példát a brit uralkodócsalád feje, II. Erzsébet királynő szolgáltatja. Hét évtized házasság után is tud váratlan pillanatokat okozni Fülöpnek, akivel 1947 november 20-án kötötték össze életüket. Ráadásul Edinburgh hercege számos kitüntetést is felhalmozott az évek során, nagyjából a Legelőkelőbb Brit Rend Lehető Legmagasabb Lovagkeresztjét is kipipálta már.

Arisztokratáéknál főleg szabály az, hogy adjunk valami olyat, ami sosem jutott volna az illető eszébe; de olyasmit semmiképpen, amivel már rendelkezik. A királynő feketeövesnek számít ajándékozás terén: 65 év alatt összegyűlt nála jó pár, fizikai formát öltött figyelmesség. Nemrég volt látható egy Royal Gifts című kiállítás is a Buckingham Palotában, melyen 250, válogatott tárgyat lehetett megcsodálni.

Na de most mivel tudná leginkább honorálni főúri párja hűségét és szolgálatát? A Királyi Viktoriánus Rend Lovagi Nagykeresztje az, ami eddig még hiányzott az elismerései közül. Ezzel talán méltó módon ki lehet fejezni az elmúlt évtizedek háláját. Bár Harry herceg és Camilla, Cornwall hercegnője már korábban megkapta ezt a titulust.

Képzeljük el, hogy leülnek a Windsor-kastélyban a pompás ünnepi vacsoraasztalhoz, és a királynő megszólal:

Ideadnád a mártást, kedves Királyi Viktoriánus Rendi, Nagykeresztes Lovagom? …Nem te, Harry!

Fülöp pedig így válaszolna:

A Királynőért bármit megteszek!

és tudjuk, hogy ő azon kevesek közé tartozik, aki ezt halálosan komolyan is gondolja – jegyzi meg a Vanity Fair.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló