Külföld

Franciaországban már december 15-én vége a karanténnak

  • Szerző:nuus
  • 2020.11.25 | 06:46

Nálunk ma döntenek a szigorításról vagy lazításról.

Az üzletek újranyitásával szombaton megkezdődik a koronavírus-járvány miatti járványügyi korlátozások fokozatos feloldása Franciaországban, az általános karantén megszüntetését december 15-én tervezi a kormány – jelentette be Emmanuel Macron.

A francia államfő kedd esti televíziós beszédében jelezte: az október 30-án bezárásra kényszerült minden üzlet újranyithat szombaton, és az istentiszteletek is megtarthatók maximum harminc ember részvételével, miután a járvány második hulláma túl van a tetőzésen.

Az indok nélküli lakhelyelhagyási tilalmat – amennyiben a járványügyi helyzet lehetővé teszi – december 15-én szünteti meg a kormány, de aznap este 9 órától reggel 7 óráig éjszakai kijárási tilalom lép életbe január 20-ig. December 24. és 31. között az év végi ünnepekre való tekintettel nem lesz kijárási korlátozás az esti órákban sem, tilos lesz viszont nagyobb rendezvényeket szervezni.

A színházak, a mozik és a múzeumok december 15-én megnyithatnak, a vendéglátóhelyek, a sporttermek és az éjszakai szórakozóhelyek megnyitásának dátumáról viszont csak januárban születhet döntés.

A középiskolákban január 20-tól már nem csak kis csoportokban, hanem teljes osztályokkal folytatódhat a tanítás, az egyetemek két héttel később nyithatnak újra.

Az egészségügyi tárca kedd esti adatai szerint a járványban elhunytak száma elérte az 50 ezret. Az elmúlt 24 órában a számuk 458-cal 50 237-re emelkedett, közülük több mint 30 ezren tavasszal hunytak el.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló