Külföld

A tengerészgyalogos csajok a legkeményebbek

  • Szerző:nuus
  • 2019.11.30 | 12:30

Megmutatják, hogy megy az élet az elit alakulatban.

 

A Fleet Week, vagyis a Flotta Hét gyakorlatilag egy PR-esemény, amely a civileket a tengerészgyalogsághoz közelebb hozza. Ez egyrészt azért hasznos, mert így jobban megbízik bennük a lakosság, másrészt pedig a toborzásnál is jól jön, ha a fiatalok vonzó opcióként tekintenek erre a pályára is.

Az amerikai hadseregben jelenleg 15 százalék a nők aránya, és még ennél is kevesebben – alig 5 százalék – vannak a magas rangú tisztek. A nők 100 éve teljesíthetnek katonai szolgálatot, 2015 óta pedig  nincs olyan terület, amin ne lennének jelen.

A VICE friss kisfilmjében két nőnemű hadnagy kíséri végig a riportert a flotta főhadiszállásán, majd megy ki a Times Square-re beszélgetni a civilekkel.

Egyikük régi tengerészgyalogos családból származik, az apja is ott szolgált, de nem hitte volna, hogy a lányából is katona lesz. A férje is tengerészgyalogos, és bevallja: a fiúk egyenruhája tényleg nagyon dögös. A másik hadnagy kislány korától erre a feladatra érez küldetést, és szeretne még több fiatalt megismertni a hadsereggel, dacára annak, hogy ő több barátját is elveszítette, mert katona lett.

A civilek a kisfilmben nyitottak a katonákra: még úgy is, hogy körülöttük mindenki iszik, de ők inkább csak vizet kérnek…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.