Külföld

Íme a férfi, aki 11 percre lekapcsolta Donald Trump Twitter-fiókját

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.30 | 12:19

Az elbocsátott Twitter-alkalmazott egy interjúban mesélt arról, hogy néha már úgy érzi magát, mint Pablo Escobar, pedig nem követett el semmilyen bűncselekményt.

A november 2-án 11 percig valóban béke volt a Földön. Aztán az amerikai elnök Twitter-fiókját újra aktiválták.

Szándékos akció miatt tűnt el 11 teljes percre Donald Trump személyes Twitter-fiókja november elején. A közösségi oldalt működtető cég beismerése szerint az @RealDonaldTrump fiókot egy, a cégnél utolsó munkanapját töltő munkatársuk tiltotta le a távozása előtt. A Twitter előbb emberi mulasztásra hivatkozott, majd később elismerte, hogy az egyik ügyfélszolgálati munkatársuk magánakciója volt a fiók felfüggesztése.

De ki is ő valójában?

Bahtiyar Duysak, egy török származású német állampolgár, aki az ügyfélszolgálaton dolgozott a Twitternél. A munkakörének nagy részét az töltötte ki, hogy olyan figyelmeztető jelzéseket keresett az oldalon, amelyek támadó, veszélyes magatartásra,vagy illegális tevékenységre utalnak.

Duysak azóta visszatért Németországba, egy ideig próbált eltűnni a nyilvánosság elől, de nemrég mégis úgy döntött, hogy interjút ad azért, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba.

Folytatni akarom a hétköznapi életemet. Nem csináltam semmi rosszat, semmilyen bűncselekményt nem követtem el, de még most is néha úgy kezel a média, mintha én lennék Pablo Escobar, és ez nagyon bosszantó.

– mondta a TechCrunchnak adott interjúban az amerikai elnököt elnémító férfi.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.