Kultúra

Őrület, eltűnik az újságos standokról a MAD magazin!

  • Szerző:nuus
  • 2019.07.05 | 18:48

Már csak előfizetni lehet a 67 éves, legendás újságra.

A MAD magazin nevű kulturális jelenségnél gyökeres változás közeleg. Szerencsére nem húzza le egyelőre a rolót 67 évfolyam után a szerkesztőség, ám az új tartalmat már ne a trafikok polcain keressék a nyár végeztével az olvasók.

A bizarr humorú sajtótermékből az augusztusi szám lesz az utolsó (No.10.), utána már csak speciális képregény-boltokban lehet szert tenni a frissebb példányokra, vagy előfizetés révén.

Hátra lehet dőlni, ugyanis év végi különszámok, könyvek és gyűjthető kiadványok is lesznek a továbbiakban. Viszont Allie Goertz munkatárs éppen a múlt hónapban köszönt el az újságtól:

Gyerekkori álmom volt itt dolgozni. A MAD egy intézmény, bőséges saját történelemmel. Csupa olyanok tollából, akikre felnézünk, velem együtt.

 

View this post on Instagram

 

Happy Friday everyone! MAD No. 8 is on sale now!! Cover idea by @wartella Cover art by @seilerpaints #madmagazine #alfredeneuman

A post shared by MAD (@mad.magazine) on

Az első vendég-szerkesztő egyébként “Weird Al” Yankovic volt, aki 2015-től kezdődően folyhatott bele a munkálatokba. A komikus-zenész szintén sajnálkozásának adott hangot a közelgő változás kapcsán:

Szomorúan hallom, hogy a 67 éves újság eláll a publikálástól. Ki sem tudom fejezni, mekkora hatással volt rám gyerekként, és abban, hogy „weird”-dé válhattam. Minden jót kívánok ennek a nagyon amerikai intézménynek! #ThanksMAD.

A vicclap a DC Comics csoporthoz tartozik, mely a Warner Bros. tulajdona, teszi hozzá a CNN.

 

View this post on Instagram

 

MAD No. 8 On sale 6/11 Sneak peeks start now!! Writer & Artist @ivan_ehlers #madmagazine #donaldtrump #biglier #trumancapote #incoldblood

A post shared by MAD (@mad.magazine) on


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló