Könyv

Hiánypótló mű jelent meg: könyvet adtak ki az állatok pukizásáról

  • Szerző:nuus
  • 2018.04.03 | 11:47

Kiderül belőle: nem fingik minden állat. A virágállatok osztályába tartozók például nem, sőt a pókokról sem tudjuk, hogy pukiznak-e hálószövés közben.

A könyvből kiderül olyan, amit azért mindenki sejt vagy tud: a medvék és a kutyák szellentenek. Ám azt is megtudjuk belőle, hogy bizony még a csótányok is “eleresztik olykor a rigót”. Daniella Rabaiotti és Nick Caruso új könyve, melynek Does It Fart? a címe, érzékletes betekintést nyújt a különféle állatok emésztésébe, és az ezzel járó hang- és szagjelenbségbe. Hiánypótló mű, ami tudományos alapossággal íródott ugyan, ám buta tweetek hatására készült el.

A könyv szerzőinek (akik természetesen ifjú tudósok) kicsit elege lett abból, hogy milyen sok hülyeség kering a neten a témában, ezért döntöttek úgy, hogy itt az ideje, hogy közelebbről is megvilágítsák azt. Szerintük az emberek egy csomó mindent nem, vagy rosszul tudnak az állatokról, és a Does It Fart? majd mindent helyre tesz reményeik szerint. Olyan izgalmas dolgokat tudunk meg belőle, hogy a Föld legnagyobb pukimesterei a kék bálnák, akik orbitálisakat tudnak eregetni, amit párszor már a kamera is rögzített, merthogy a bálnapuki nemcsak hangos, de látványos is. Az is kiderül a könyvből, hogy a százlábúak egyszerű emésztőrendszerében metántermelő baktériumok vannak, amik egyfelől elősegítik az élelmiszer megemésztését, másfelől pedig sok, kicsi és csendes pukit eredményeznek. Ugyanakkor a tengeri uborkák nem szellentenek. Reméljük, a hiánypótló mű magyarul is megjelenik majd.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.
Időjárás
Napsütés és zuhé várható
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 28.