Könyv

Hiánypótló mű jelent meg: könyvet adtak ki az állatok pukizásáról

  • Szerző:nuus
  • 2018.04.03 | 11:47

Kiderül belőle: nem fingik minden állat. A virágállatok osztályába tartozók például nem, sőt a pókokról sem tudjuk, hogy pukiznak-e hálószövés közben.

A könyvből kiderül olyan, amit azért mindenki sejt vagy tud: a medvék és a kutyák szellentenek. Ám azt is megtudjuk belőle, hogy bizony még a csótányok is “eleresztik olykor a rigót”. Daniella Rabaiotti és Nick Caruso új könyve, melynek Does It Fart? a címe, érzékletes betekintést nyújt a különféle állatok emésztésébe, és az ezzel járó hang- és szagjelenbségbe. Hiánypótló mű, ami tudományos alapossággal íródott ugyan, ám buta tweetek hatására készült el.

A könyv szerzőinek (akik természetesen ifjú tudósok) kicsit elege lett abból, hogy milyen sok hülyeség kering a neten a témában, ezért döntöttek úgy, hogy itt az ideje, hogy közelebbről is megvilágítsák azt. Szerintük az emberek egy csomó mindent nem, vagy rosszul tudnak az állatokról, és a Does It Fart? majd mindent helyre tesz reményeik szerint. Olyan izgalmas dolgokat tudunk meg belőle, hogy a Föld legnagyobb pukimesterei a kék bálnák, akik orbitálisakat tudnak eregetni, amit párszor már a kamera is rögzített, merthogy a bálnapuki nemcsak hangos, de látványos is. Az is kiderül a könyvből, hogy a százlábúak egyszerű emésztőrendszerében metántermelő baktériumok vannak, amik egyfelől elősegítik az élelmiszer megemésztését, másfelől pedig sok, kicsi és csendes pukit eredményeznek. Ugyanakkor a tengeri uborkák nem szellentenek. Reméljük, a hiánypótló mű magyarul is megjelenik majd.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Unatkozom
A hét 10 legcukibb macskája
  • szerző:nuus
  • 2019. 03. 17.
Unatkozom
Macskák élete mókás rajzokon
  • szerző:nuus
  • 2019. 03. 17.