Színház

Női témák lesznek a középpontban szegedi Thealter fesztiválon

  • Szerző:nuus
  • 2019.07.14 | 14:15

Erős lesz a felhozatal.

Kiemelten foglalkozik a női témákkal az augusztus 2-án kezdődő szegedi Thealter színházi fesztivál, melyen hangsúlyosan lesznek jelen a nemzetközi – cseh, szlovák, szlovén és román – produkciók is.

Az idei műsorkínálatban számos olyan előadást találni, amely kimondottan női témákkal foglalkozik. Augusztus 4-én látható az Örkény Színház stúdióelőadása, Az üvegbúra. A Sylvia Plath regénye nyomán született produkció a huszadik század kultuszműve, mely a nővé válás stációit mutatja kíméletlen őszinteséggel.

Mészáros Piroska monodrámaként prezentálja saját életének egy szeletét a Call girlben: az átmenetileg feladat nélkül maradt színésznő pár éve egy multinál kezdett el dolgozni, ezt fogalmazta szövegkönyvbe, a Manna Produkció előadását pedig Spáh Dávid rendezte meg. Markó-Valentyik Anna egyszerre játszik huszonéves színésznőt és lépteti színre annak nyolcvanéves, báb változatát az Alaine – ideje a meghalásnak című produkcióban, melyet Ladányi Andrea rendező-koreográfus álmodott színpadra. A KL Színház megrázó produkciójában Polcz Alaine szövegei és Karády Katalin dalai kelnek életre.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló