Vizuál

Így készült Az utolsó jedi trükkorgiája

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.26 | 14:54

A legkisebb robbanás is több ezer apró darabból tevődik össze. Az ILM trükkmesterei bemutatják, mitől lett látványos film Az utolsó jedi.

Mindig jó tudni, hogyan működik valójában a varázslat. Nem lesz kevesebb attól egy előadás, ha megtanuljuk értékelni a trükköket, amik lehetővé teszik a létrehozását. Erre gondolhattak az ILM trükkmesterei is, amikor kiadtak két klipet, amelyek két látványos Star Wars jelenet összeállítását mutatják be.

Az első klipben a film elején lezajló bombázótámadást és az elmenekülő lázadó flottát láthatjuk. És a robbanások újranézése mellett azt is megnézhetjük hány rétegnyi bonyolult animációból jön ki egy olyan tűzgömb, amit csak 2-3 másodpercig látunk a mozivásznon.

A második klipben a hangárbeli nagyjelenet összelegózását mutatják be. Természetesen ennek is van zöld háttér előtt felvett része, egy maréknyi ember tényleg viselt rohamosztagos páncélt, a sereg nagyobb részét viszont a trükkmesterek rakták a képbe.

Az utolsó jedit többek között a vizuális effektek kategóriában is jelölték Oscar-díjra idén. A Blade Runner 2049-cel, a Kong: Skull Island-del, a Galaxis őrzőinek második részével és a Majmok bolygója sorozat legújabb részével versenyzik. Apropó Blade Runner, abba is bele lehet nézni, hogyan készült.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló