Vizuál

Mi ez a sok, szép régi gyümölcskép a Twitteren?

  • Szerző:nuus
  • 2018.08.22 | 09:47

Ezt se láttuk jönni, most a klasszikus botanika burjánzik a neten.

Az internet korunk legnagyobb kiállítótere, már ami a mennyiséget – és gyakran a minőséget is – illeti. A zavarbaejtő méretű pixelmennyiség közt gyakran bukkan fel olyasmi, amin megakad a tekintetünk.

 

Nem csak a botrányos volta miatt, van, amikor egész egyszerűen csak szép az, ami a szemünk elé kerül.

Most például nyálcsorgatás kiváltására alkalmas tweeteken töprenghetünk egy sort – hogyan lepték el ezek a vintage gyümölcs-képek a közösségi oldalt?

Az USDA National Agricultural Library intézményéből kirajzott rajzok három óránként frissülnek, mindig egy-egy új fajtával gazdagítva a kínálatot.

7584 vízfestményről beszélünk, így egy ideig még el fog tartani a „szüret”. Általában az adott növény és a festő neve is szerepel a bejegyzésekben, melyek jó része (3807) almákra korlátozódik.

Via #pomological on twitter. temple oranges, painted by mary daisy arnold, 1916

A post shared by Jeff Harding (@jeffharding) on

A széria rajongója, Parker Higgins indította el a @pomological nevű oldalt, melynek bőségszarujából sorban előgurulnak az oktatásra és gyönyörködésre egyaránt termett képek. Jó egy évszázada, főleg James Marion Shull, Amanda Almira Newton és Deborah Griscom Passmore kézjegyével látták el a sorozatot, és a figyelmes szemlélő előbb-utóbb észreveszi az alkotók stílusai közti apró különbségeket is.

A Freedom of the Press Foundation kötelékében dolgozó, lelkes illető valósította meg a virtuális gyümölcs-projektet, aki a copyright szabályozásban is jártassá vált az engedélyeztetés során, teszi hozzá a Mashable.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.
Időjárás
Napsütés és zuhé várható
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 28.