Vizuál

Janelle Monae, Margot Robbie és Demi Lovato képzőművészeti ambíciókat is dédelget?

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.05 | 09:38

A napokban megnyíló Los Angeles-i kiállítás létrehozásában ők is részt vettek. Sőt, még Emma Roberts és Drew Barrymore is. Többek között.

A látványos installációkkal teli különös múzeum, a 29Rooms, a “stílus varázslatos háza” most hétvégén nyitja meg kapuit Los Angelesben, ahova New Yorkból költözött át egy rövid időre. A koncepció kiötlője és megvalósítója a Refinery29 nevű digitális média cég, ami 2015-ben ezzel a látványos, monumentális kiállítással ünnepelte meg 10. születésnapját a New York Fashion Week-en. Aztán úgy maradt, fejlődött, két éven keresztül látogathatta a nagyközönség.

A Refinery29 célcsoportja a nők, nekik és értük van, így a kiállításon is hangsúlyos szerepet visznek, például azzal, hogy az installációk kitalálásába is jórészt nőket vontak be, híres színészeket, énekest, komikus-forgatókönyvírót, művészeket, de mellettük cégeket is, mint az Adidas, a Toyota vagy a Netflix (a The Crown című sorozatuk kapott egy installációt), és olyan civil mozgalmakat is, mint a The Woman’s March. Ők mind kaptak egy-egy szobát, amit a falaktól a berendezési tárgyakig úgy alakítottak ki és rendeztek be, ahogy csak akartak.

Így a 29Rooms elég változatos hangulatú barangolás szobáról szobára, ráadásul az egész nemcsak múzeum, hanem játszóház is. A szobákat és tárgyait kipróbálni, használni is lehet. Budapestre nem valószínű, hogy valaha is eljut a kiállítás, de ha valaki december 7-e és 10-e meg 14-e és 17-e között LA-ben jár, ne habozzon megkeresni és bejárni. Aztán meg biztos megy vissza az otthonába, New Yorkba.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló