Nők

A kérdés, amit egyszer minden nőnek fel kell tennie magának: milyen nő vagyok?

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.26 | 06:47

Hova tűntek a férfiak és miért nem találják a helyüket a nők mellett? Miért van olyan sok magányos nő? Miért kell egy háziasszonynak férfi szerepkörökben is megfelelnie? Miért vesztette el egymást a két nem? Kitől tanulja meg egy kislány, hogy milyen nőnek lenni? Napjaink nagy kérdései, amelyek talán mindenkiben felmerülnek, de szinte senki nem meri feltenni.

Goldschmidt Liza pszichológus, coach és tréner ezekre a kérdésekre keresi a választ egy csapat vállalkozó szellemű fiatalabb és idősebb nő társaságában, hátat fordítva a hétköznapoknak, játékos formában, kellemes környezetben.

Legyen szó fiatal, családalapítás előtt álló nőről, évek óta házasságban élő családanyáról vagy önálló életet és karriert építő sikeres üzletasszonyról, mindenki felteszi magának a kérdést: milyen nő vagyok? A kérdés nem csak a férfiak miatt fontos, hanem önmagunk miatt is.

Forrás: 123rf.com

Sokan sokfélét tanultak a szerelemről, családról, önállóságról, barátságról, szépségről és nőiességről, de kevesen érzik magukat magabiztosnak ezeken a területeken és még kevesebben élik meg intenzíven és pozitívan azt, hogy nőnek születtek. Ahhoz, hogy felszínre kerüljön a NŐ, sokat kell tenni, mindennek gyökere pedig a megfelelő önismeret.

“Rengeteg eltitkolt, lappangó, családban szerzett élmény, anyai tanítás húzódik meg a nők megingott önképének hátterében. Nem mindegy, hogy egy anya mit ad át gyermekének a nőiségről, az emberi kapcsolatokról és ezt a mintát a nővé érő fiatal hogyan viszi tovább”– állítja a trénerként és coach-ként is tevékenykedő Liza.

Forrás: 123rf.com

“Egyre gyakrabban tapasztalom azt, hogy a mai nőknek, lányoknak és asszonyoknak kevés az önbizalma, nem hisznek magukban, nem mernek őszinték lenni a férfiakkal és túl sok nővel veszik körül magukat, így egyre jobban elzárkóznak a valódi férfi-nő kapcsolat elől, a két nem szépen lassan elveszti egymást” -folytatja a szakértő. Véleménye szerint a nőknek időt kell szánniuk önmaguk megismerésére, többet kell foglalkozniuk magukkal, elsősorban lelkükkel, hogy kiegyensúlyozott kapcsolatokra tehessenek szert.

“A legfőbb probléma talán az, hogy a férfiak nem találják helyüket mellettünk, hiszen a szerepek felcserélődtek, mi rengeteg dologban helyettesítjük és meg is előzzük őket, ez a probléma megoldásért kiált.”– mondja a pszichológus. A szakértő véleménye szerint a nőkben rejlik a lehetőség, hogy újra összhangot teremtsenek férfiak és nők kapcsolatában, az ő kezükben van a kulcs, hogy újra nővé, anyává és társsá váljanak a férfiak számára úgy, hogy közben nem engedik el a számukra fontos célokat, terveket, önmaguk megvalósítását. Ebben szeretne segíteni mindazoknak, akik úgy érzik többre és jobbra hivatottak emberi kapcsolataikban, nőiségük megélésében.

Forrás: 123rf.com

“Úgy gondolom, itt az ideje annak, hogy pár napra kiszakadva a megszokott környezetből mi nők csak magunkra koncentráljunk, így megszerveztem első nyári táboromat az életükön változtatni kívánó nők számára. Játékos formában, de komoly dolgokról szeretnék beszélgetni fiatalokkal és idősebbekkel egyaránt. Bízom a program sikerében és abban, hogy több mosolygó és elégedett nővel találkozhatom majd.”

A lelkes tréner többéves pszichológiai és coach tapasztalatát veti latba, hogy segíthessen a különböző korú, társadalmi helyzetű és típusú nőkön. Az általa szervezett programok mindegyike az önismeret, a konfliktus- és stresszkezelés illetve a mindennapi életvezetési tanácsadás témaköreire épül és bárki számára nyitott, aki úgy érzi van még mit alakítani a benne rejlő NŐ-n.

Forrás: Napidoktor.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló