BabaMama
Tényleg veszélyes a tiramisu, a mogyoró és a nyers tojás terhesen?
Az, hogy lágytojást és tiramisut terhes nő és kisgyerekek ne egyenek, még 1988-ban terjedt el, amikor is a szalmonella-fertőzés veszélye miatt biztatták elkerülésre a különösen sebezhető csoportokat.
Ebben az időszakban a nyugati világ tojáskészleteinek jelentős részét valóban érintette a szalmonella. A ’90-es évekre aztán olyan oltásrendszert sikerült kidolgozni, amelynek következtében a szalmonella-veszély elhanyagolhatóvá vált.
Minthogy ez a régi jótanács jelentőségét vesztette, felmerül a kérdés, mi a helyzet a többi tiltással terhesség idejére. Ehet-e az ember olyan disznóhúst, ami nem sült át rendesen, és vajon tényleg mindig meg kell mosni a csirkét fogyasztás előtt?
Tévhit, hogy a csirkét meg kell mosni, mivel a víz az esetleges baktériumok terjeszkedésében épphogy segít, ezért a legbölcsebb, ha egyáltalán nem mossuk meg a csirkehúst fogyasztás előtt.
Míg korábban azt hitték, hogy mogyorót nem szabad enni terhesen, mert a gyerek így később mogyoróallergiás lehet, ennek valószínűleg épp az ellenkezője az igaz. A kisgyerek a tudósok szerint azonban már négy hónapos korától fogyaszthat mogyorófélét.
A félig nyers marhahús még mindig veszélyes, de nem csak a terhes nők, hanem mindenki más számára is. A nem megfelelően átsült hamburgerhús évente több mint 800 ételmérgezést okoz csak az Egyesült Államokban.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.