BabaMama

Tényleg veszélyes a tiramisu, a mogyoró és a nyers tojás terhesen?

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.06 | 07:45

Az, hogy lágytojást és tiramisut terhes nő és kisgyerekek ne egyenek, még 1988-ban terjedt el, amikor is a szalmonella-fertőzés veszélye miatt biztatták elkerülésre a különösen sebezhető csoportokat.

(kép: Pixabay)

Ebben az időszakban a nyugati világ tojáskészleteinek jelentős részét valóban érintette a szalmonella. A ’90-es évekre aztán olyan oltásrendszert sikerült kidolgozni, amelynek következtében a szalmonella-veszély elhanyagolhatóvá vált.

Minthogy ez a régi jótanács jelentőségét vesztette, felmerül a kérdés, mi a helyzet a többi tiltással terhesség idejére. Ehet-e az ember olyan disznóhúst, ami nem sült át rendesen, és vajon tényleg mindig meg kell mosni a csirkét fogyasztás előtt?

Tévhit, hogy a csirkét meg kell mosni, mivel a víz az esetleges baktériumok terjeszkedésében épphogy segít, ezért a legbölcsebb, ha egyáltalán nem mossuk meg a csirkehúst fogyasztás előtt.

Míg korábban azt hitték, hogy mogyorót nem szabad enni terhesen, mert a gyerek így később mogyoróallergiás lehet, ennek valószínűleg épp az ellenkezője az igaz. A kisgyerek a tudósok szerint azonban már négy hónapos korától fogyaszthat mogyorófélét.

A félig nyers marhahús még mindig veszélyes, de nem csak a terhes nők, hanem mindenki más számára is. A nem megfelelően átsült hamburgerhús évente több mint 800 ételmérgezést okoz csak az Egyesült Államokban.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
A következő cikkek betöltése folyamatban...