BabaMama

Ez durva, New Yorkban kitolnák az abortuszt, akár a szülés előttig is

  • Szerző:nuus
  • 2019.01.23 | 16:18

A demokraták elmennek a végsőkig, hogy „a nőket védjék”.

New Yorkban a nemkívánatos terhességeket minden eddiginél drasztikusabban szakítanák meg a demokrata törvényalkotók. Január 22-én ismertették a jól csengő

Reproductive Health Act

nevű csomagot, mely lehetővé tenné a kismamáknak azt, hogy akár még közvetlenül a szülés előtt is abortuszon eshessenek át.

via GIPHY

Ez akkor valósulhat meg, ha sikerül eltörölniük az államban jelenleg érvényes terhesség-megszakítási limitet, melynek értelmében csak 24. hetes koráig szabadulhat meg az anya a magzatától.

Minden személynek, aki teherbe esik, alapvető joga van eldönteni, hogy kihordja és megszüli-e a gyerekét, vagy pedig hogy abortuszt kérjen.

Egy orvos jóhiszeműen akkor véget vethetne a várandósságnak, ha úgy látja, hogy a magzat veszélyezteti az anya életét vagy egészségét – ekkor méhen belül kiolthatja a baba életét.

Ez még csak a kezdete annak a védelemnek, amit szeretnénk a nők és a környezetünk számára kijárni. De reformra szorul az igazságügy és az oktatás is, a lista hosszúra nyúlik.

fogalmaz Andrea Stewart-Cousins.

 

A 68 éves yonkersi szenátor az abortuszpárti Roe v. Wade évfordulójára időzítette a bejelentést.

A republikánusok novemberben elvesztették a többségüket a Szenátusban, így a demokraták vélhetően át tudják vinni az akaratukat. Úgy tűnik, hogy még a katolikus kormányzó is alá fogja írni a módosítást. Az életellenesnek beállított Andrew Cuomo-t máris szétszedik Facebookon.

2014-ben már nyilatkozott olyat a magas pozícióban lévő férfi, hogy

Az életvédőknek nincs helyük az államban. Kik is ők? Azok az extrém konzervatívok, akik eldöntenék, kinek van joguk az élethez. Előbb lőnek – aztán kérdeznek, és utálják a melegeket is? Mert New York államban ennek helye nincs, ez bizony nem ilyen környék.

idézi a Daily Wire.

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.