BabaMama

Ilyen az ideális gyereknap a gyerekek szerint

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.25 | 16:43

Vasárnap gyereknap, még van idő készülni rá. De mit mondanak a gyerekek, mitől lesz jó a buli?

Gondoltad volna, hogy gyereknapot Magyarországon 1931-től tartunk, de akkor még egy egész hét szólt a gyerekekről? Sajnos – illetve hááát, a szülők szerint talán szerencsér – a gyerekünnep 1950-től már csak egyetlen napig tart, és május utolsó vasárnapján kerül rá sor.

Egy szülinapi zsúron nyílt alkalmunk kifaggatni néhány ifjoncot, hogy hogyan is képzelik el álmaik gyereknapját… reszkessetek, szülők!

„Én úgy képzelem el a tökéletes gyereknapot, hogy egész nap csak vattacukrot eszünk, mindenféle színben, és apuék megveszik nekem a Barbie-házat, aztán Zsófi átjön, és nálam alszik. És anyu azért se szól, ha este sokáig párnacsatázunk és visongunk, ami felébreszti a szomszédokat.”

Rebeka, 8 éves

„Nem kell megírni a házit, és a tanár néni ezért nem ad fekete pontot, és anyu se szól. Fent lehet maradni este, hogy tévét nézzek, és reggelire Nutellát kapok.”

Áron, 9 éves

„Szerintem a gyereknapban az a legjobb, hogy mindig fellépünk az ECDS Tánciskolával, és hip hopot táncolunk. A városban mindenki lát minket, még keresztanyu is eljön. Én elöl szoktam táncolni, mert az egyik legjobb vagyok, de ezt ne mondd vissza, mert Ancsa meg fog sértődni.”

Linda, 11 éves

„Én azt szeretném, hogy anya és apa lufikkal díszítse fel az egész házat, és színes szalagokkal. Legyen nagy buli, nézzünk csak rajzfilmet, táncoljuk is, de hangosan szóljon a zene. Aztán megérdemeljük, hogy hétfőn ne kelljen iskolába menni, mert hát gyereknap egy évben csak egyszer van, nem?”

Vidi, 9 éves

„Egy nagy tortát kérek gyereknapra, amit egyedül én ehetek meg, mert én vagyok a gyerek a családban. Amit szülinapomra kaptam tortát, azt az apu éjszaka kiette a hűtőből, és a nagyi nagyon mérges volt, amikor megtudta.”

Zolika, 8 éves

„Mindenki velem játsszon, és ne verjen meg a nagytesóm, Zoli se, amiért elvettem tőle a legót. Ne menjen meccsre apu se, maradjon velem és játsszon ő is.”

Cintia, 5 éves

„Én kérek Monster High-babát, de a legújabbat, Violettás tolltartót, rózsaszín pónit és a három kismalacos kifestőkönyvet. Nekem ez a fontos gyereknapra, remélem anyukámék hallották…”

Dóri, 8 éves

„Azt szeretném, hogy kicsiarakásozhassunk a kertben, és anya ne kiabáljon érte. Nagyon szeretek birkózni, és ha nagy leszek, pankráció-bajnok akarok lenni. Már most elkezdtem gyakorolni, csak a tanár néni mindig rám szól.”

Norbi, 8 éves

„Azt képzelem el, hogy lemegyünk Monorra a nagymamámékhoz, és a nagyi teleengedi a kismedencét az udvaron, és én búvárkodhatok, és senki se szól, hogy hagyjam már abba, jöjjek enni. Ki akar rántott húst enni, ha lehet búvárkodni is?”

Peti, 8 éves

Ezt sikerült megtudnunk a legfiatalabb generáció álmairól és terveiről. Vajon van esély arra, hogy valóra váljanak május utolsó vasárnapján?

Nyitókép: https://pixabay.com/hu/users/merdanata-1736032/


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.