Femin

Esküvős bolt kirakatában sem láttunk még ilyen szívmelengető gesztust!

  • Szerző:nuus
  • 2019.01.11 | 19:18

Le a kalappal, milyen figyelmes ez a brit menyasszonyi ruhaszalon!

A házasságkötés, a boldogító igen kimondása, és az ezt megelőző, intézkedéssel teli folyamat gondos előkészületeket igényel – főleg akkor, ha valaki például a mozgásában korlátozott. Rájuk gondoltak abban a brit üzletben, ahol a menyasszonyi ruhákban pompázó kirakati bábuk közt látható egy kerekesszékes női alak is. A lehetetlenül karcsú és magas modellekről mintázott kirakatok világában üdítően hat ez az inkluzív figyelmesség, melyet egy magát autisztikusnak nevező hölgy fedezett fel Bristol környékén.

A portisheadi üzletre Beth Wilson hívta fel a világ figyelmét Twitteren, mely bejegyzés végig is száguldott a közösségi médiumon. A bolygó minden tájáról rácsodálkoztak az emberek, mennyire szép dolog ez – a kirekesztő jellegű divatipartól egy újabb területet sikerült most elhódítani.

 

View this post on Instagram

 

It has been a very full on but incredible couple of days here at TWC ❤️ When setting up this window display, we didn’t even think to share on our social media pages or ‘put it out there’ but it seems to have done just that all by itself! We would like to thank everyone for your kind comments about our window- we have been surrounded by so much love and positivity, which is what this industry is all about, right?!? If this window has done anything, it’s shown us how much of an impact having a wheelchair user in the window has caused, and hopefully as time goes by, things like this will not cause so much of a big response, because there will be a lot more of it around. We didn’t think that our window would get this much attention, but what it really has done is it has opened up a (worldwide!) discussion about inclusivity in this industry, which can only be a good thing!! Thank you so much again for all of your support- Sarah, Laura and the team at TWC xx (Dress- Prunella by @mooshkibridal)

A post shared by •The White Collection• (@thewhitecollection) on

Most látok életemben először egy olyan bolt kirakatában kerekesszéket, ami nem gyógyászati segédeszközöket forgalmaz. Annyira jól esik, és meg is lepett, hogy valahol magamat is képviselve látom így. A mozgáskorlátozottak gyakran láthatatlanoknak érzik magukat, hiszen a médiában ritkán bukkannak fel, főleg nem a szép ruhák környékén. A Twitteres reakciók láttán úgy gondolom, ez többek számára is egy nagy fegyvertény.

írja a 36 éves művész a The White Collection nevű üzletről, ahol még arra is ügyeltek, hogy mobil székre is jusson a dekorból.

A közlekedést lehetővé tevő eszköz gyakran negatívumként jelenik meg, mint amit el kell rejteni. Pedig pont ez ajándékozza meg a tulajdonosát a mozgás szabadságával. Nagyszerű dolog, hogy itt felékesítették, és egyáltalán nem próbálták meg eltüntetni.

A Cosmopolitan emlékeztet, hogy 2014-ben már New Yorkban a JC Penny ruházati bolt kirakatában volt látható kerekesszékes bábu, de abban Wilsonnak igaza van, hogy inkluzivitás terén van még mit behoznia a világnak, amit mindenki örömmel üdvözölne.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló