Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Femin

7 ok, amiért a szex fájdalmas lehet

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.06 | 06:46

Annak, ha egy nő számára fájdalmat okoz a közösülés, számos oka lehet: ezek között a pszichés és fizikai okok egyaránt helyet kaphatnak. Ezek közül mutatjuk most be a hét leggyakoribbat.

1. Konkrét hüvelyi fertőzést kaptál

Ez lehet herpesz, chlamydia, gonorrhea, amelyek szexuális úton terjednek, de lehet akár gombás fertőzés is, amihez nem kellett senkivel sem lefeküdnöd. Akárhogy is, ezekben az esetekben a vulva és a hüvely bejárata gyulladásban van, ami miatt fájdalmas az együttlét.

2. Megsérült a vulva vagy a hüvely, esetleg valami irritálja a területet

Ez a terület igen érzékeny, könnyebben megsérülhet, mint gondolnánk. Baleset, rosszul sikerült szőrtelenítés, allergiás reakció, ekcéma, nem megfelelő intimpiercing vagy- tetkó. Abban, hogy a probléma megoldódjon, többnyire csak orvos tud segíteni.

3. Vaginizmus, amelynek során a hüvelyizmok akaratlanul is összehúzódnak

A vaginizmus egy olyan állapot, amelynek során a hüvely izmai akaratlanul görcsbe rándulnak, valahányszor közelít valami a hüvely felé: legyen az tampon, egy ujj vagy egy pénisz. A vaginizmussal küzdő nő élvezheti a szex egyéb formáit, pl. lehet csiklóorgazmusa, de állapotán csak a fizikoterápia segít.

4. Más krónikus betegség, mint pl. a vulvodynia vagy a vesztibuláris vulvitis.

Ezek a komoly, állandó fájdalommal járó állapotok nem csak közösülés alkalmával okoznak szenvedést, hanem éjjel-nappal nehéz velük együttélni. Ez egyfajta hiperérzékenységet jelent, amelynek gyógymódját egyelőre keresik. A szakemberek szerint a botoxos kezelés segíthet.

Swipe for English ????? – ¿Sabían que la Vulvodynia le puede pasar a cualquier mujer de cualquier edad? – Los casos de Vulvodynia están en un rango de 200 mil a 6 millones de mujeres – Hasta hace poco, los doctores no reconocían esta enfermedad como un síndrome de dolor real – Todavía existen doctores que no saben cómo tratarla y sólo dan antibióticos a lo tonto – Di NO a los malos diagnósticos y rompe el silencio ???? . . . #Vulvodynia #VulvodyniaAwareness #ChronicPain #PeaceWithPain #PelvicPain #Healthy #women #chronicillness #WomensHealth #ChronicIllnessWarriors #vaginalhealth #vaginalcare #pain #love #autoimmunedisease #awareness #chronicallyill #follow #photooftheday #tagsforlikes

Vulvodynia Chronic Pain (@peacewithpain) által megosztott bejegyzés,

5. Hüvelyszárazság, amelynek többnyire hormonális oka lehet

Előfordulhat, hogy a lubrikáció nem stimmel: mindez nem csak szoptatás vagy menopuza idején okozhat gondot, hanem sokszor egyéb hormonális problémák is a nedvesség elveszítéséhez vezethetnek. Szerencsére több olyan síkosító van, amit orvosok is szívesen ajánlanak.

6. Anatómiai rendellenesség, amire hosszú ideig fény sem derült

Van, hogy születési rendellenességről van szó, amelyre az első aktusig fény sem derül, de az sem számít ritkaságnak, ha a nő sokáig él az adott kellemetlenséggel, fájdalommal, és azt hiszi, ez így normális. A szakember szerint ilyen esetekben mindig fontos orvoshoz fordulni: a fájdalmas szex sosem normális!

7. Pszichés, érzelmi okok rejlenek a háttérben

Előfordulhat, hogy a kapcsolat már a végét járja, és az ember ilyenkor már nem kívánja partnerét akkor sem, ha maga a szex jólesne. Ennek ellenkezője is előfordulhat: amikor ugyan szerelmes vagy és jól érzed magad a kapcsolatban, de egy korábbi trauma – nemi erőszak, zaklatás, bűntudat – miatt nem tudod élvezni az együttlétet, és tested pszichszomatikus tüneteket produkál. Ilyenkor pszichológus vagy szexuálpszichológus tud segíteni.

There’s darkness inside of me #photo #photography #dark #blood #night #pain #makeup

Asya Bumova (@bum_asya) által megosztott bejegyzés,


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.