Femin

Macskás nő vagy? Egészségedre!

  • Szerző:nuus
  • 2019.06.17 | 14:18

A macskás vénasszony mítosza is megdől, a kutyások meg mi mindenből maradnak ki…?!

Kétféle ember van: egyik típus a macskákért bolondul, a másik csoport pedig inkább a kutyákért van oda. A cicák gazdái gyakran megkapják, hogy kedvenceik szívtelenek, zsémbesek és nem tűrnek beleszólást a dolgukba, szemben a mindig barátságos kutyusokkal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grumpy Cat (@realgrumpycat) on

Az „őrült macskás nő” szófordulat sem véletlenül alakult ki. Olyan kibírhatatlan szipirtyókhoz társítják, akik istenítik kedvenceiket, ám mindenki mással hadakoznak: főleg a fiatalabb korosztállyal akasztják össze a bajszukat. Mostanra egyre több kutatás hozza azt ki, hogy szőrszálhasogatás az egész: igenis lehet normális ember az, aki cicát tart, sőt!

via GIPHY

Már egy 2009-es tanulmány is megelőlegezte, hogy számos egészségügyi előnnyel bír az édesen nyávogó állatok tartása. Például a szívroham kockázatát csökkenti, ha van otthon egy törleszkedő kisemlősünk. Ezenkívül a szorongás ellen is hatékony fegyverek azok az apró karmok.

 

Melanie Greenberg klinikai pszichológus, aki a The Stress-Proof Brain című könyvet jegyzi, pedig meggyőződéssel állítja, hogy cicánk cirógatása oxitocinnal árasztja el a szervezetünket. A kötődést építő hormon ráadásul csökkenti a stresszt is, a relaxáló hatású dorombolásról nem is beszélve, teszi hozzá a VT.co.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló