Femin

5 jel, hogy nem kéne időt fecsérelned erre a pasira

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.01 | 21:33

Ha az ember szerelmes, hajlamos arra, hogy rózsaszín szemüvegen keresztül lássa a dolgokat. Pedig sok esetben a másik csak hiteget, esetleg kihasználja feltétlen rajongásodat – az ilyen esetekben nem árt időben kapcsolni. De honnan tudhatod, hogy nem kéne forszírozni a témát?

Előadja, hogy nem áll készen egy komoly kapcsolatra

Nincs még túl az exen, rettenetes csalódást élt át, amit még fel kell dolgoznia, anyagi csőd fenyegeti, ezért most a munkára kell koncentrálnia, fontos időszak ez most a karrierje szempontjából, szeretne előrébb lépni. Akárhogy is, már az elején elmondja, hogy nem áll készen egy komoly kapcsolatra, ami többnyire annyit tesz, hogy nem áll készen egy komoly kapcsolatra veled, de ez a lényeg szempontjából teljesen mindegy, ugyanarról van szó. A tapasztalat azt mutatja, hogy teljesen fölösleges várni, és reménykedni, hogy majd változik a helyzet, mert előbb-utóbb úgyis rá fog döbbenni, hogy csodálatos ember vagy, egyszerűen ezzel csak magunkat zárjuk börtönbe.

Többször is hangsúlyozza, hogy ő igazából nem jó ember

Amikor ezt halljuk, többségünk hajlamos azt hinni, hogy zord öniróniáról van szó, esetleg egyszerűen humorizál a másik. Erről szó nincs: tökéletesen tisztában van azzal, hogy szemét módon viselkedik, és tudatalatt így figyelmeztet, hogy bűntudatát enyhítse. „Én elmondtam, miről van szó és milyen vagyok, te mégis akartad ezt az egészet. Innentől mosom kezeimet, ha szenvedsz, én szóltam” – ez van mögötte, még ha a szerelmes ember szívesen is ringatja magát abba az illúzióba, hogy a dolgok változhatnak.

Az első találkozás után eltűnik, nem jelentkezik 3-5 napon belül

Ez az egész igazából teljesen egyszerű: ha érdekled, keresni fog, ha csak sokadik cserejátékosként tart talonban, olykor hetekre eltűnik. Nem, nincs olyan, hogy elvesztette a telefonszámod, megtámadta egy elefántcsorda a Hortobágyon, idegenek rabolták el, esetleg a kedvencem: „fontos vagyok én neki, csak nem meri bevallani önmagának, mert retteg a csalódástól”. Nem: ha valaki érdeklődését felkeltetted és az illető kötődik hozzád, azt észre fogod venni, a jelek pedig egyértelműek és félreérthetetlenek.

Ha végre jelentkezik, este tíz után jutsz csak az eszébe

Vajon miért? A legtöbbször nem késő esti műszakról van szó, hanem annál egyszerűbb jelenségről: arról, amikor könnyed esti programra vágyik az ember, gerjedelmét csillapítaná, de nincs igazán kedve ennél komolyabbra. Ezt ilyenkor fölösleges túlgondolni: ha egyetlen napközbeni programjavaslat sem jut eszébe, jobban teszed, ha nem vele tervezed az esküvői menüt.

Kerüli, hogy a barátaival és a rokonaival is összefuss

Folyamatosan úgy intézi, hogy épp elkerüljétek egymást a látogatóba érkező anyjával, félrehúzódik a kocsmában, ha hirtelen feltűnnek a haverjai, nem mutat be a volt osztálytársának, ha épp összefuttok vele az utcán. Hiheted azt, hogy ennek nincs jelentősége, de a valóság ennél valószínűleg zordabb: ez a csávó jó eséllyel nem számol veled, hiszen semmilyen szinten nem vállal fel téged.

Mindezt tudatosítani magunkban akár fájdalmas is lehet, de sokkal jobban járunk, ha elkezdjük elengedni a történetet…

kép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.