Femin

Ezekért az ételekért a női test nagyon hálás

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.22 | 06:46

Brokkoli, husi, sajt, avokádó és csoki, jöhet?

A Bright Side csokorba gyűjtötte, melyek azok a táplálékok, amelyektől minden nő teste szárnyakat kap.

Jó bőr

Általában a legtöbb nő kitapasztalta már, milyen praktikák segítik abban, hogy természetesen ragyogó legyen a bőre. De a szépség mellé bónuszban az öregedési folyamatok lelassítását is megkaphatjuk. Az ételek, amelyek nagy arányban tartalmaznak olyan antioxidánsokat, mint például az A, C vagy E-vitamin, segítik a bőrünk természetes helyreállító képességét, és a nap káros hatásaitól is megóvnak. Az ALA (alfa zsírsav) a bőr pigmentációja ellen véd. A Q10 nevű koenzim is fiatalítja külső hámrétegünket. Ha növeled a cink-beviteledet, akkor a sebeid gyógyulnak hamarabb. A petrezselyem zöldje, a csoki és a kaliforniai paprika jó választás.

Pixabay

Pont a fogamra való

A fog és a csontozat erősítését a sajt, az organikus narancslé és a kelkáposzta segítségével végezhetjük el, ugyanis ezek az ennivalók igazi kalcium-bombák. Az agyműködést és a hangulatot is javító hatású D-vitaminnal együtt tud beépülni ez a nélkülözhetetlen ásvány a csontrendszerünkbe.

Kebelbarát

Emlőnk állapotát javíthatjuk azzal, ha brokkolit, gombát és zöldteát fogyasztunk. A mellrák ellen dolgozunk így, legalábbis ezen tanulmány szerint. Az indol-3-karbinol, mely antioxidáns főleg a brokkoliban lelhető fel, számos életvédő előnnyel jár.

Pixabay

Idegi alapon

Avokádó, répa és cékla a megfejtés, ha az idegeinket szeretnénk megóvni. A nők számára a B9 nevű folsavból nem árt, ha napi 0,4 mg a terítékre kerül. A sejtmegújulást, az érzelmi stabilitást és az immunrendszert is így tudjuk biztosítani.

Azok a fránya hormonok

A lazac, a dió és a szőlőmagolaj járul hozzá a leginkább ahhoz, hogy a termékenységünk és a hormonális egyensúlyunk ideális legyen. Egy klinikai tanulmány szerint a fajok túlélésében kulcsszerepet játszik a szaporodásért felelős rendszer jó működése. Hogy ehhez mit kell (t)ennünk: omega-3-zsírsavakat, E-vitamint, jódot, kolint vagy más néven B8-vitamint és C-vitamint érdemes a finom falatokkal együtt lenyelnünk.

Pixabay

Csupa izom!

A súlykontrollal egybekötött izomépítés érdekében húst, tojást és babot javasolnak a szakértők. A fiatal lányok testfelépítéséhez egyenesen elengedhetetlen a protein; a felnőttek esetében pedig súlyt leadni ideális a bevitele, illetve még az anyagcsere javító hatása miatt is jól jön.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.