Femin

Ennyiszer érdemes szexelni a gyermekáldás érdekében a tudósok szerint!

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.10 | 19:13

Heti háromszor? Ez egy kicsit spártai aszketizmusnak tűnik, de minimumként belőve állítólag működik: így jó eséllyel sikerül eltalálni az ovuláció idejét.

(kép: Unsplash)

A családot tervező, ám igencsak elfoglalt párok gyakran csak akkor szeretkeznek, amikor a – számításaik szerint – a nő ovulál. Ez azonban nem egy biztos módszer, hiszen ennek időpontját nem számíthatjuk ki olyan egyszerűen, a legtöbb nő ciklusa nem szabályos. Éppen ezért a legalább heti háromszori szex a megoldás a problémára a szakemberek szerint.

A rendszeres szex pedig ajánlott, hiszen az garantálja, hogy jó minőségű sperma áll a pár rendelkezésére. Ha ovuláció előtt és után is sor kerül a szexre, nagyobb az esélye a megtermékenyülésnek, hiszen a spermának átlagosan egy napra van szüksége ahhoz, hogy megtegye útját a petesejt irányába.

A gyakori – tehát LEGALÁBB heti három – összebújás a sperma minőségének is jót tesz, mivel kilöki a régi cuccot, hogy új termelődjön, márpedig a friss sperma nagyobb eséllyel éri el a kívánt célt.

„A rendszeres nemi élet hiánya az egyik leggyakoribb probléma, amely terméketlenséghez vezet. Az elfoglalt, stresszes életet élő párok az ovuláció idejére tervezik a szexet, ez azonban egyszerűen nem elég. Nem tudják hatékonyan megjósolni az ovuláció idejét, ezért aztán számos lehetőséget hagynak ki a megtermékenyülésre” – mondja Dr Geetha Venkat, gyakorló nőgyógyász és a Harley Street Fertility Clinic vezetője.

A kutatások szerint a párok 84 százaléka éri el célját egy éven belül, ha rendszeresen, védekezés nélkül szexelnek. Kb. 92 százalék két éven belül, 93 százalék 3 éven belül néz gyermekáldás elé, ha nem csak ábrándozik az utódról, hanem tesz is érte.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá 1 hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Fintech
Így fizetsz a Sziget Fesztiválon
  • szerző:nuus
  • 2018. 08. 12.
A következő cikkek betöltése folyamatban...