Femin

Ennyiszer érdemes szexelni a gyermekáldás érdekében a tudósok szerint!

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.10 | 19:13

Heti háromszor? Ez egy kicsit spártai aszketizmusnak tűnik, de minimumként belőve állítólag működik: így jó eséllyel sikerül eltalálni az ovuláció idejét.

(kép: Unsplash)

A családot tervező, ám igencsak elfoglalt párok gyakran csak akkor szeretkeznek, amikor a – számításaik szerint – a nő ovulál. Ez azonban nem egy biztos módszer, hiszen ennek időpontját nem számíthatjuk ki olyan egyszerűen, a legtöbb nő ciklusa nem szabályos. Éppen ezért a legalább heti háromszori szex a megoldás a problémára a szakemberek szerint.

A rendszeres szex pedig ajánlott, hiszen az garantálja, hogy jó minőségű sperma áll a pár rendelkezésére. Ha ovuláció előtt és után is sor kerül a szexre, nagyobb az esélye a megtermékenyülésnek, hiszen a spermának átlagosan egy napra van szüksége ahhoz, hogy megtegye útját a petesejt irányába.

A gyakori – tehát LEGALÁBB heti három – összebújás a sperma minőségének is jót tesz, mivel kilöki a régi cuccot, hogy új termelődjön, márpedig a friss sperma nagyobb eséllyel éri el a kívánt célt.

„A rendszeres nemi élet hiánya az egyik leggyakoribb probléma, amely terméketlenséghez vezet. Az elfoglalt, stresszes életet élő párok az ovuláció idejére tervezik a szexet, ez azonban egyszerűen nem elég. Nem tudják hatékonyan megjósolni az ovuláció idejét, ezért aztán számos lehetőséget hagynak ki a megtermékenyülésre” – mondja Dr Geetha Venkat, gyakorló nőgyógyász és a Harley Street Fertility Clinic vezetője.

A kutatások szerint a párok 84 százaléka éri el célját egy éven belül, ha rendszeresen, védekezés nélkül szexelnek. Kb. 92 százalék két éven belül, 93 százalék 3 éven belül néz gyermekáldás elé, ha nem csak ábrándozik az utódról, hanem tesz is érte.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá 1 hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló