Femin

Túl kövér az óvónő, a szülő nem járatja hozzá a gyerekét

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.15 | 11:54

Nemrég a Daily Mailen jelent meg egy írás egy Hilary Freeman nevű nő tollából, aki a kövér óvónőt látva döntött úgy, hogy másik intézménybe viszi inkább gyerekét.


Noha az óvoda kitűnő pontszámokat ért el a brit intézmények listáján, és az óvónő is kedves, melegszívű teremtésnek tűnt, akiért a gyerekek rajonganak, Freeman úgy döntött, máshová Íratja be gyerekét: egy olyan óvodába, ahol minden pedagógus egészséges testtömeg-indexszel rendelkezik.

“Eltűnődtem: hogy fog egy ilyen óvónő futni a gyerekem után, és vigyázni, hogy az örökmozgó kicsinek ne legyen baja? Milyen egészségtelen szokásokat tanít majd neki úgy, hogy a gyerek minden nap háromszor étkezik a jelenlétében? És úgy egyáltalán: mégis milyen példakép lesz a számára?”

Nem akarom, hogy a gyerekem azt higgye, hogy a kövérség nemhogy normális, de még kívánatos dolog is…

– fogalmaz Hilary.

A szerző őszintén bevallja, hogy ez az első alkalom, hogy leírja a döntése mögötti tényleges okokat. Korábban mindenkinek csak annyit mondott, hogy a családiasabb égkör miatt vitte máshová a gyereket, de úgy érzi, ideje tiszta vizet önteni a pohárba: szerinte a kövérség elítélése nem bűn, hanem az egészséges életmód védelmében tett fontos lépés.

Úgy véli, hogy a testpozitív mozgalmak túl messzire mentek, mert manapság már a rasszizmussal és a homofóbiával egyenértékű bűnnek számít, ha a kövér szót egyáltalán a szánkra merjük venni. Mindez szerinte az egészségtelen életmódot propagálja, ami nem csak önveszélyes, de a gyerekek számára is rossz példa, amitől ő szeretné megóvni kislányát.

Aggasztónak tartja, hogy sokan büszkék hurkáikra és gyereküknek is azt tanítják, hogy szeressék magukat a túlsúllyal együtt, holott “senki sem születik kövérnek”: mindenkit a mozgásszegény életmód és a túl sok zabálás tesz azzá.

Freeman pontosan tudja, hogy véleménye nem túl népszerű, és nem bánja, hogy rengetegen támadják: szerinte fontos beszélni erről a kényes kérdésről is, méghozzá épp “a jövő generációjának érdekében”.

Nyitókép: Pexels.com CC0


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló