Femin

6 ölelős póz, ami legalább olyan jó, mint a szex

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.16 | 06:46
  • trendindex: 5

Az ölelkezés az erős párkapcsolat egyik legfontosabb sajátja, és a lelki tényezőkön túl rengeteg pozitív fizikai hatással is bír. A szexuális kultúrát erősíti, ha egy kicsit tudatosítjuk magunkban, milyen módját választhatjuk még az összebújásnak, és az mi mindenért is jó nekünk...

(kép: Pixabay)

Először is, az ölelkezés a legfontosabb fizikai előnyei:

– erősíti az immunrendszert
– csökkenti a stresszt
– enyhíti a fájdalmakat
– normalizálja a vérnyomást
– segít a nyugodt alvásban,
– így persze lényegesen kisebb a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélye.

Az egyértelmű egészségügyi előnyök mellett az ölelkezés a lelki kapcsolódás és a teljes intimitás megélésének egy tökéletes módja is, amelynek segítségével az ember kimutathatja gyengédségét, figyelmét, kötődését, és ezzel tovább erősítheti a kapcsolatot.

Íme tehát, a legnépszerűbb és legtökéletesebb alternatívák az ölelésre:

1. A kiskifli-nagykifli, illetve a nagykifli-kiskifli

A listát érdemes rögtön egy igazi klasszikussal kezdeni, ami lehetőséget ad a teljes testkontaktusra, és éppen ezért hibátlan opció. A kutatások szerint itt szabadul fel a legtöbb oxitocin, és a pozitúra akár órákon keresztül is kényelmes lehet. Kell ennél több?

via GIPHY

2. Az arctól arcig ölelés

Fekszetek az ágyban, egymáshoz közel: olyan közel, amilyen közel még mindkettőtök számára kényelmes, miközben kezetek lassan és gyengéden a másik testét simítja. Fogjátok meg egymás kezét, nézzetek egymás szemébe, beszélgessetek. Ez egy tökéletes pozitúra azok számára, akiknek kell egy kis tér, de ettől még vágyják az intim közelséget.

via GIPHY

3. A mellkasra hajtott fej

A dobogóra került – méghozzá méltán – a mellkasra hajtott buksi is, hiszen ez egy rendkívül intim és romantikus gesztus: azt üzeni, szeretlek, és bízom benned. Lehetőség van arra, hogy miközben te hajolsz a párod mellkasára, ő a fejedet simogassa, a hajaddal játsszon. Ez is egy örök jolly-joker, hiszen bármikor cserélhettek is.

via GIPHY

4. A hassimis póz

Helyezd a fejed egy picit lentebb, a párod hasára, és figyeld a lélegzetét. Előbb-utóbb ösztönösen felveszed te is az ő ritmusát, már ha eddig nem együtt lélegeztetek, és mindketten tökéletesen ellazultok. Ez az egyik legideálisabb póz alváshoz, hiszen a légzésritmus kellemesen elandalít.

via GIPHY

5. Az imapóz

Oké, ez már egy kicsit szexi póz, nem annyira ártatlan, mint a legtöbb ezen a listán. Egyszerűen csak a partner lábai közé térdelsz, és felsőtesteddel betakarod a testét. A szíved így valahol a medencecsontja körül lesz, ami egy rendkívül intim és erotikus kapcsolódást tesz lehetővé. Spirituális szempontból pedig ez is egy pozitúra, amikor a szexcsakra és a szívcsakra kapcsolódik.

via GIPHY

6. A hátulról jövő orvölelés

Ki ne szereti, ha hátulról finoman és gyengéden meglepik? Ez az öleléstípus olyan finom, hogy talán csóválod a fejed, miért is került csupán a lista hatodik helyére. Ez sem nagy matek, ám annál ütősebb: megkörnyékez a párod hátulról – például főzés vagy mosogatás közben – és átölel. Csókolgathatja közben a nyakadat, miközben kezeivel ott simogat, ahol épp ér: vigyázat, ez a póz igen gyakran szexbe torkollik!

via GIPHY

7. Amikor a gerincetek összeér

Egy könnyed, játékos, szinte már meditatív póz, amire eddig talán nem is gondoltál. Pedig tök egyszerű: leültök egymásnak háttal a szőnyegre, egymásnak dőltök, hogy gerincetek összeérjen. Innentől nincs más dolgotok, mint figyelni a finom energiáramlásokat, és lazítani. Ez a póz közös meditációhoz is tökéletes, és lényegesen intimebb, mint az elsőre hinnéd!

Nektek van kedvenc öleléstípusotok, esetleg olyasmi, ami lemaradt a listáról?


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.