Femin

Bocsánatot kért a tévé a monoklit eltakaró sminktippek miatt

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.29 | 09:54

A marokkói sminkes állítja, csak jót akart a nem éppen háztartási balesetből származó sérülések elfedésével.

Kép: 2M
Kép: 2M / YouTubefotó: 2M

A Sabahiyat nevű tévéműsor témájára sajnos Magyarországon is volna apropó, mégis rossz szájízt hagyott a tálalás módja a nézőkben. A múlt szerdán lement reggeli adásban ugyanis Lilia Mouline sminkmester témája kifejezetten „az erőszak nyomainak elfedése” volt, mely videó a közösségi médiába bekerülve óriási felzúdulást keltett – írja a Mashable. Egy zúzódásos arcú modell hölgyet például az alábbi szavak kíséretében sminkelt ki Mouline:

Remélem, hogy ezek a szépségtippek segítenek a mindennapi életben is. Ha elég jól sikerül púderezni, akkor a zúzódások a munkanap végéig észrevétlenek tudnak maradni.

A Facebook és Twitter gyakorlatilag felrobbant: egyértelmű, hogy a téma fontos, de inkább a törvényhozás segítségével kellene a bántalmazás ellen fellépni, nem pedig szó szerint elfedni a problémát. Ráadásul pont november 25-én volt a Nők Elleni Erőszak Felszámolásának világnapja. A helyi nők egy része tisztában van a nemzetközi kampánnyal, ezért is indítottak egy petíciót a Change.org-on:

Marokkói nőként, tevékeny feministaként és minden marokkói polgár nevében is elutasítjuk azt az üzenetet, mely szerint normális az, ha egy nőt bántalmaznak. Követeljük a 2M-en futó Sabahiyat műsor Média Hatóság általi felülvizsgálatát és további intézkedések kilátásba helyezését.

A csatorna már elnézést is kért a botrányos tartalomért, szerintük sem egyeztethető össze irányelveikkel, ugyanis szerkesztőik már 27 éve elkötelezettek a nők jogai mellett. Sajnálják, hogy nem kapott kellő komolyságot és érzékenységet a nők elleni erőszak témája.

Mouline eközben váltig állítja, hogy nem szándékosan bagatellizálta el a kérdést:

Azért vagyunk, hogy problémákat oldjunk meg. Ezek a nők megaláztatáson mentek keresztül, akiknek nem hiányzik, hogy még meg is bámulják őket. A smink abban segíti őket, hogy addig is normálisan élhessék az életüket, amíg az igazságszolgáltatásra várnak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.