Femin

Bocsánatot kért a tévé a monoklit eltakaró sminktippek miatt

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.29 | 09:54

A marokkói sminkes állítja, csak jót akart a nem éppen háztartási balesetből származó sérülések elfedésével.

Kép: 2M
Kép: 2M / YouTubefotó: 2M

A Sabahiyat nevű tévéműsor témájára sajnos Magyarországon is volna apropó, mégis rossz szájízt hagyott a tálalás módja a nézőkben. A múlt szerdán lement reggeli adásban ugyanis Lilia Mouline sminkmester témája kifejezetten „az erőszak nyomainak elfedése” volt, mely videó a közösségi médiába bekerülve óriási felzúdulást keltett – írja a Mashable. Egy zúzódásos arcú modell hölgyet például az alábbi szavak kíséretében sminkelt ki Mouline:

Remélem, hogy ezek a szépségtippek segítenek a mindennapi életben is. Ha elég jól sikerül púderezni, akkor a zúzódások a munkanap végéig észrevétlenek tudnak maradni.

A Facebook és Twitter gyakorlatilag felrobbant: egyértelmű, hogy a téma fontos, de inkább a törvényhozás segítségével kellene a bántalmazás ellen fellépni, nem pedig szó szerint elfedni a problémát. Ráadásul pont november 25-én volt a Nők Elleni Erőszak Felszámolásának világnapja. A helyi nők egy része tisztában van a nemzetközi kampánnyal, ezért is indítottak egy petíciót a Change.org-on:

Marokkói nőként, tevékeny feministaként és minden marokkói polgár nevében is elutasítjuk azt az üzenetet, mely szerint normális az, ha egy nőt bántalmaznak. Követeljük a 2M-en futó Sabahiyat műsor Média Hatóság általi felülvizsgálatát és további intézkedések kilátásba helyezését.

A csatorna már elnézést is kért a botrányos tartalomért, szerintük sem egyeztethető össze irányelveikkel, ugyanis szerkesztőik már 27 éve elkötelezettek a nők jogai mellett. Sajnálják, hogy nem kapott kellő komolyságot és érzékenységet a nők elleni erőszak témája.

Mouline eközben váltig állítja, hogy nem szándékosan bagatellizálta el a kérdést:

Azért vagyunk, hogy problémákat oldjunk meg. Ezek a nők megaláztatáson mentek keresztül, akiknek nem hiányzik, hogy még meg is bámulják őket. A smink abban segíti őket, hogy addig is normálisan élhessék az életüket, amíg az igazságszolgáltatásra várnak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Mennyit sportoljon egy nő? Kutatás
  • szerző:nuus
  • 2024. 07. 03.