Szépség

Végre, megérkezett a színváltós hajfesték

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.21 | 18:10

Már biztosak vagyunk benne, ha eljut a kereskedelmi forgalomba, valószínűleg mindent le fog tarolni a The Unseen fejlesztése.

Kapaszkodjatok meg, itt a történelem első hajfestéke, ami váltogatja a színét: Lauren Bowker cége, a The Unseen olyan hajfestéket gyártott, aminek színe a hőmérséklet-változás vagy egyéb környezeti hatások alapján változik.

A The Unseen alapvetően divatcég; stílusirányzatuk, az úgynevezett reaktív divat többféle színváltó technológiát használ. Az új hajfestéket, a FIRE-t a London Fashion Weeken mutatták be.

A különleges összetételű hajfesték a környezeti hatásoknak megfelelően ölthet fel korábban nem látott árnyalatokat. Úgy tervezték, hogy reagáljon a környezeti változásokra: a színárnyalatok a finom pasztellektől az élénkvörösig terjednek.

A festékanyagok ugyanolyan elven működnek, mint az emberi sejtek a hőszabályozás hatására – vagyis bizonyos inger bizonyos reakciót vált ki. A FIRE hőérzékenysége is ilyen.

Ha a FIRE-ből tényleg boltban kapható terméket akarnak gyártani, az Unseennek szigorú toxikológiai vizsgálatokat kell végezni a bevezetése előtt.

Forrás: Wired


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló