Szépség

Négy dolog a fürdőszobából, amiről nem is tudtad, hogy másra is jó

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.21 | 08:00

Hintőporral szempillát hosszabbítani? Testápoló borovahab helyett? És mitől lesz tartósabb a parfümöd? Összeszedtük a legjobb trükköket!

fotó: pixabay.com
fotó: pixabay.com

Ha minden szépségápolási terméket meg akarnánk venni, ami hasznos lehet, elég durván eret kellene vágni a pénztárcánkon. De szerencsére nem is kell mindent beszerezni, hiszen a fürdőszobánkban több dolog is alkalmas különböző probléma megoldására. Összeszedtük kedvenc jolly joker termékeinket.

Hintőpor

A jó öreg hintőpor nemcsak a megszokott ügyletekhez jó. Kiváló szárazsampon és szempillahosszabbító szer. Ha száraz sampon helyett használod, akkor ne felejtsd el alaposan kifésülni, főleg, ha sötét a hajad. És hogyan hosszabbít pillát? Miután felvittél egy réteg szempillsapirált, márts egy fülpiszkálót hintőporba, és óvatosan vigyél fel egy kicsit a még nedves szempillákra, majd menj át rajtuk még egyszer spirállal.

Testápoló

Minden haj feltöltődhet elektrosztatikusan, ami nemcsak idétlenül néz ki, hanem iszonyú idegesítő is, pláne, amikor a hajszálak az arcodhoz tapadnak, és emiatt nem égnek állnak, hanem lelapulnak. Nem kell pénzt költened hajszerekre – nyomj egy kis testápolót a tenyeredbe, oszlasd el, majd óvatosan simítsd végig a hajad! Kész is. És hogy mire jó még a testápoló? Borotvahab helyett is kiválóan megállja a helyét. Éljen!

Aspirin

Az Aspirin, mint pattanáskezelő, már jól ismert csodaszer. Vagyis nem csodaszer, hiszen csupán acetilszalicilsavat tartalmaz, amelyet a pattanás elleni szerekbe is tesznek. Ez úgy váltja ki hatását, hogy a gyulladás-, fájdalom- és lázkeltő anyagok képződéséért felelős enzimet gátolja. Tehát ha porítasz egy tablettát és egy kis vízzel vagy krémmel elkevered, majd a pattanásra teszed, lehúzhatod vele a gyulladást és duzzanatot. A hajadnak is jót tesz, ha néhány tabit összetörsz, vízzel kevered, majd felviszed, és hagyod hatni kb. 10-15 percig. Öblítsd le, és nemcsak fényesebb lesz a sörényed, de korpásodás elleni is jó, illetve a klórtól károsodott világos hajjal is csodát tesz.

Vazelin

Hideg időben jól védi a bőrt a kiszáradástól, hogy egyéb felhasználási módjait ne is említsük. De még valamire jó, amiről eddig lehet, hogy nem tudtál. Történetesen sokkal tartósabb lesz tőle a parfümöd, hiszen lassabban párolog el belőle az illat. Bizony ám. Kend be vékonyan a bőrödet ott, ahová a parfümöt akarod fújni, és meg is vagy. Emellett pedig a makacs, matt rúzsokat is könnyen eltüntetheted vele anélkül, hogy szegény ajkaidat kiszárítanád.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló